Nova24TV: Ameriški kongres začel preiskavo zaradi Sorosovega vmešavanja v Makedoniji, v nečedne aktivnosti vpletena tudi Obama in Clintonova!

Evropska unija in Združene države Amerike rešujeta milijarderja Georgea Sorosa, ki se je na Madžarskem znašel v velikih težavah, potem ko so oblasti v Budimpešti proti njemu neuradno sprožile pregon. Toda specialist za ameriško barvno revolucijo se je znašel v novih težavah, potem ko je preiskavo zoper njega sprožil tudi ameriški kongres, ki sumi, da skuša Soros z denarjem iz ameriške davkarije zrušiti nekaj tujih vlad, med njimi najbolj očitno makedonsko.

Ameriški mediji poročajo, da tamkajšnji NGO Judicial Watch toži State Department in Ameriško agencijo za mednarodni razvoj (USAID), da bi pridobil podatke, ki kažejo, da je skorajda pet milijonov ameriških dolarjev davkoplačevalskega denarja končalo v rokah makedonske podružnice Sorosove fundacije Open Society.

Organizacija je tožbo vložila potem, ko nasprotni strani do 16. februarja nista odgovorili na zahtevo, naj dostavi dokazila, iz katerih bi bilo razvidno, da so bila takšna nakazila zakonita in avtorizirana. Prav tako so k odgovoru pozvali tudi ameriškega veleposlanika v Skopju, Jessa Bailyja, in Fundacijo Open Society – Macedonia, ki naj bi bila prejemnika nakazil.

USAID je na svoji spletni strani objavil podatek, da je med letoma 2012 in 2016 Sorosovi organizaciji nakazal kar 4,8 milijona dolarjev davkoplačevalskega denarja. Uradno naj bi s tem denarjem financirali aktivnosti mladih Makedoncev, ki so se udeleževali kampusov in delavnic s temami, kot so svoboda, politika za mlade in uporaba novih medijev.

Kongresniki so na sled Georgeu Sorosu prišli že v začetku letošnjega leta, senator iz Utaha Mike Lee pa je zdaj izrazil veliko zaskrbljenost, da je ameriško veleposlaništvo v Skopju aktivno sodelovalo s Sorosovo fundacijo. Z drugimi besedami, administracija Baracka Obame se je aktivno vmešala v makedonsko notranjo in zunanjo politiko ter favorizirala eno politično opcijo na račun druge.

Če so obtožbe, ki jih je sprožil Judicial Watch, resnične, potem so ZDA v prejšnji administraciji kršile Dunajsko konvencijo o diplomatskih odnosih. Prav tako Judicial Watch poseduje dokumente, ki naj bi dokazovali kriminalno aktivnost in povezave med Sorosom, Barackom Obamo in Hillary Clinton.

Vir: Nova24TV