Nehajte podcenjevati Goloba, drugače ga boste gledali še en mandat

Vse je kazalo, da imamo po letu in pol vladanja “novega” obraza spet pojav “novih” obrazov, ko javnost ugotovi, da oblast ni sposobna, “vlada novih obrazov” pa strmoglavi do novega mandata životarjenja ali pa celo do popolnega izumrtja stranke enega obraza.

A pri Robertu Golobu scenarij v prvem odstavku ne velja. Ko so mediji začeli pisati o obupnem padcu podpore in ga praktično pokopali, za razliko od svojega predhodnika ni vrgel puške v koruzo in se za razliko od svojega predpredhonika ni popolnoma predal in odživotaril do konca mandata.

Ne, Golob se je kot kaže usedel s svojimi kolegi, zaupniki in prišepetovalci ter “naumil” strategijo, ki jo je marsikdo podcenjeval in jo (zelo napačno) še vedno podcenjuje. Najprej se je začelo z umikom Roberta Goloba iz javnosti, precej časa ni imel nobenega intervjuja, novinarske konference, kjer bi lahko izstrelil v javnost še kakšno podobno puhlico v stilu “to bomo naredili” in se potem čez teden dni zaklinjal, “da ni mislil tako” ali pa da v “žaru borbe” kdaj kaj prehitro reče.

Potem se je nadaljevalo s taktiko infeluencerjev, ki je v javnosti poskrbela za precej smeha in zgražanja. Nato je Tina Gaber v eter izstrelila še video o “njuni zvezi in košarkarsko tekmo Luke Dončića” in projekt z influencerjskim bildanjem Golobovega imidža je bolj kot ne klavrno propadel. 

Po vseh propadlih projektih spreminjanja padajočih trendov sebe in svoje stranke pa je le ujel pravega. Zanimivo je, da je ta ravno tisti, ki bi ga pričakovali na prvem mestu. Ideološki moment in naslavljanje pravih ideoloških tem sta Goloba potisnila v višje procente in še bolj pomembno v zaustavitev padajočega trenda. Ne vemo, kakšni bodo rezultati referendumov, a zaenkrat kaže, da bodo vsi uspeli, kar bo dalo določeno mero legitimnosti sprejemanju zakonskih predlogov v parlamentu. Morda ne bodo uspešni pri tem, da bi na volitve pripeljali toliko več volivcev, kot bi si Golob in koalicija želela, a dejstvo je, da bo Svoboda dobila dva evropska poslanca in si s tem zagotovila mir pred medijsko gonjo. 

Po drugi strani pa sta ravno napoved referendumov in njihova umestitev na dan volitev v Evropski parlament sprožili debato v javnosti, ki se je raje kot z neuresničenimi obljubami in nezmožnostjo zgraditi hiše za tiste, ki so jim poplave odnesle vse, začela ukvarjati predvsem z ideološkimi temami, kot sta legalizacija konoplje in evtanazija. K temu dodajte še akcijo Nike Kovač s splavom, pri katerem je desnica vedno v obrambnem položaju, direktno v kampanji ter na drugi strani tritedensko ihto o priznanju Palestine, ki vojne v Gazi ne bo zaustavila, čeprav vas to želijo na vsak način prepričati, pa dobite zmagovalno ideološko kombinacijo za obrnitev političnih trendov.

To kažejo že prve raziskave ob koncu maja ali v začetku junija. Pišem o zmagovalni kombinaciji, saj še pred dvema mesecema ne bi verjel v rezultate, ki kažejo 4 % višjo podporo Svobodi, Politico pa piše celo o treh (!) mandatih na volitvah v Evropski parlament.

Zato je jasno nekaj, Golob ne bo odšel brez boja in v žepu skriva precej več poznavanja slovenskih volivcev, kot se zdi na prvi pogled. Pri vsem tem pa je deležen velikega podcenjevanja z desne, ki se prav lahko desnici kot bumerang vrne v hrbet. 1 komentar

  1. NE POZABI JUTRI NA IVANA KRAMBERGERJA !

    Krambergerja so ubili 7. Junija 1992

    Ivana Krambergerja-Dobrotnika iz Negove ne smemo pozabiti!

    Odgovori

Komentiraj