Zakaj je vojska neoperativna še celo v mirnodobnih razmerah

Lepo je videti, da imajo največje hčere in sinovi vseh naših narodov in narodnosti, zbrani v hramu demokracije, da o vladi niti ne govorimo, »pošlihtane« prioritete. Prioriteta, in sicer po skrajšanem postopku, te države je, po vsem sodeč, dizajn škatlic za cigarete. Po svoje je sicer zabavno, kajti globine idiotizma, v katere zahaja v svojih protikadilskih akcijah politična elita te nesrečne države, vedno znova presenetijo.

Za osvežitev spomina: najprej so z odlokom predpisali opremljanje zavojčkov s slikami gnilih zob in nog ter kadavrov. Potem so to nadgradili s predpisom, ki je škatlice, potiskane s to edukativno vsebino, potisnil za zavese, kjer jih nihče ne more videti. Zdaj pa morajo imeti cigaretni ovoji, ki jih za zavesami itak nihče ne more videti, enoten dizajn.

Zakaj je vojska neoperativna še celo v mirnodobnih razmerah

Še pri tako preprostih zadevah, kot so cigaretni ovoji, naša politična elita zganja idiotizme. Potem je jasno, zakaj ne morejo urediti kompleksnejših zadev. Lahko si pojasnimo, zakaj infrastruktura v tej državi razpada. Pojasnjeno nam je, zakaj so šolstvo in zdravstvo in sodstvo pred kolapsom. Razumemo, zakaj je vojska neoperativna še celo v mirnodobnih razmerah. Zakaj država ni sposobna zavarovati svojih meja pred ilegalnimi migranti tretjega sveta, ki se sprehajajo po Sloveniji. Jasno nam je, zakaj nas nihče več zunanjepolitično ne jemlje resno in zakaj sosednje države uvajajo posebno zavarovanje meja. Razumemo, zakaj investitorji v velikem loku zaobidejo našo državo in zakaj se mladi in perspektivni izseljujejo.

Če se vrnem k protikadilski zakonodaji, ne poznam kadilca, ki bi zaradi nje nehal kaditi, in drznil bi si trditi, da ne odvrne nobenega najstnika, da ne bi posegel po cigaretah, če se je tako odločil, se pravi, da je celotna zakonodaja brca v temo in človeka le utrjuje v prepričanju, da nam vladajo popolni nesposobneži, ki delujejo, kot bi bili urezani po enotnem dizajnu …

Foto: Slovenska vojska