Marko Pavliha ni zaželen za arbitra? Cenzura ali škrat?

Marko Pavliha, ki je v predreferendumskem času jasno izrazil svoja stališča do arbitražnega sporazuma,  je na današnjem blogu Mare liberum, objavil javno pobudo trem predsednikom (predsedniku republike, predsedniku vlade in predsedniku parlamenta) za spremembo Zakonu o predlaganju kandidatov Republike Slovenije za sodnike mednarodnih sodišč, po katerem mora biti izbran tudi slovenski kandidat za arbitra v slovensko-hrvaški arbitraži.

Na koncu članka je dodal še povezavo na portal Siol.net, ki je v svoji anketi spraševal o primernosti različnih kandidatov za slovenskega arbitra. Daleč največ glasov je dobil prav on, sedaj pa je anketa izginila s portala.

Ali je Marko Pavliha, ki mu ljudje očitno zaupajo, preveč odločen za arbitra, preveč ve? Ali je mogoče, da se je spletna anketa selektivno ukinila kar sama? Vse druge ankete namreč delujejo.

Če se anketa ne bo pojavila nazaj, sklepamo, da gre za cenzuro. Bomo videli kako bo v tem primeru reagiralo Društvo novinarjev Slovenije, Gregorja Repovža.

Rezultate ankete si oglejte na slikci na levi (kliknite na slikco).