Majhen korak za bralce, a velik za Časnik.si

Casnik logo 1Po treh letih obstoja se je spletni magazin z mero preoblekel. Pred Vami je prenovljena spletna stran, ki smo jo oblikovali tako, da bo, bolj prijazna do bralcev in tehnično zanesljivejša. Brez porodnih težav in hroščev ne bo šlo, a smo se odločili, da damo prenovljeno stran na svetlo čim prej in se potem skupaj z bralci lotimo potrebnih popravkov. Še nekatere nove funkcionalnosti kot so ponudba sorodnih člankov, boljši iskalnik, koledar dogodkov bodo zaživele v naslednjem mesecu.

Če ob tej ob tej priložnosti pogledamo na prehojeno pot, smo lahko zadovoljni, a ne samozadovoljni. Število bralcev je ves čas lepo naraščalo in v preteklem mesecu smo dosegli nekaj manj kot 30.000 edinstvenih bralcev. Najbolj aktualni komentarji mesečno dosežejo okrog 2.500 edinstvenih obiskovalcev. Bolj kot absolutne številke, obeta dinamika rasti, saj je vsak dan med Časnikovimi obiskovalci skoraj polovica novih.

V ekipi Časnika sodeluje več kot 30 rednih piscev različnih starosti, iz različnih koncev Slovenije iz raznolikih strokovnih področji. Besedila naših sodelavcev postopoma povzema vedno več različnih slovenskih medijev. Tudi število komentatorjev se veča, prav tako se izboljšuje kvaliteta komentarjev in omika komentatorjev.

V prihodnje se bomo potrudili, da še dvignemo kvalitetno raven besedil in da zberemo čim večji nabor avtorskih fotografij, ki bodo popestrile naše spletne strani. Prav tako nameravamo bralcem ponuditi nove žanre, kot so pogovori in raziskovalni članki. Želimo si, da bi bila vizualna prenova Časnika le prvi korak na dolgi poti kvalitetnih sprememb v našem medijskem prostoru.