M. Petek, Nova24tv: Se je Mramor umaknil, ker ne želi sodelovati pri Cerarjevem projektu mafijske države?

Če bi Miro Cerar in njegova vlada imeli radi slovensko državo, ki smo jo dobili natanko pred 25 leti, potem bi že včeraj odstopili, končali to agonijo in prepustili skrb za Slovenijo bolj kompetentnim in srčnim ljudem. Vendar ne smemo biti naivni. To so le pobožne in prazne želje in to se ne bo zgodilo.

Zavzeli so položaje in jih vzeli kot trajen fevd, iz pisarn jih bo treba deložirati z mizami in stoli vred, ki se jih bodo krčevito oklepali do zadnjega zdihljaja. Če Nova bi Napoleon ponovno obiskal Ilirske province, bi za trenutno vlado gotovo rekel, da neumnost v politiki ni hendikep. Po dveh letih stalnih neumnosti so še vedno na oblasti in pri nas je neumnost očitno prednost.

In kako danes verjeti Mramorju, ki se je še včeraj lagal?

Minister Dušan Mramor, ki je bil eden od najpomembnejših ljudi v tej vladi, je na novinarski konferenci naznanil, da odstopa iz osebnih razlogov. In celo poudaril: “Gre in verjemite mi, da gre res za povsem osebne razloge.” Tu se bi novinarju s povprečno inteligenco moralo takoj postaviti vprašanje, kako naj danes verjamemo Mramorju, ko pa se je še pol leta nazaj lagal, kako na Ekonomski fakulteti ni nikoli prejel dodatkov za stalno pripravljenost, čeprav je izračun pokazal, da je teh dodatkov bilo kar za 23 tisoč evrov. Po vsem tem bi se z resnico moral večkrat izkazati, da bi mu lahko oprostili to laž in da bi mu lahko verjeli.

Toda manever novinarjev v upravičevanju ali celo poveličevanju Mramorja je šel celo še dlje: navrgli so, da gre za odstop zaradi zdravstvenih razlogov. To pa seveda pomeni, da je treba o Mramorjevem liku in delu govoriti le lepo ali najmanj molčati, ker bi bilo nemoralno, da bi napadali in kritično pisali o človeku, ki ima težave z zdravjem in se je zaradi tega povlekel z ministrske funkcije.

Celo sindikat zdravnikov družinske medicine se je oglasil z upanjem, da je z Mramorjevim zdravjem vse v najlepšem redu. Vendar pa bi postavljanje zadnjih dogodkov in mnogoterih dejstev v razumljiv miselni okvir skupaj z analizo dogajanja najbrž hitro pokazalo na bolj realne razloge za ta odstop.

Več lahko preberete na nova24tv.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.