Očitno nezaupnice ne bo, zdaj bodo utrujali z interpelacijami. Prvi je na vrsti minister Cigler Kralj

Abstinenčna kriza razsaja med levičarji, ki so aboniranimi zgolj na oblastLevičarje, ki so bili pri nas abonirani na oblast, je v zadnjih desetih mesecih doletela huda abstinenčna kriza. Obnašajo povsem podobno kakor odvisniki, ki so jim okoliščine prinesle čas odvajanja. Beseda histeričen, ki jo uporabljamo za obnašanje opozicije, zelo lepo opiše situacijo. Histerija je stanje neuravnovešenosti. In celotno levičarsko vesolje je danes neuravnovešeno.

Abstinenčna kriza razsaja med levimi strankami in privilegirani NVO, ki si izgubili dostop do državnega bankomata

Izgubilo je središče, to pa je bil neomejen dostop do državnega bankomata. Brez popolnega nadzora nad proračunom, ki ga delijo po principu malo tebi, veliko meni, so izgubljeni. Pri tem ne gre samo za opozicijske stranke, ki se jih loteva abstinenčna kriza, temveč za ves privilegirani svet t. i. NVO, ki niso same sposobne zbrati ne prostovoljcev ne donacij; kulturnikov, ki se niso sposobni preživljati s svojimi stvaritvami, ki jih nihče noče, zato mora država plačevati milijone, da lahko udobno živijo; pa še razni inštituti, svetovalci, zunanji sodelavci; govorimo o šolnikih in drugih državnih uslužbencih, ki imajo dobre ali pa zelo dobre plače, in še kdo bi se našel.

Človek, ki dela v gospodarstvu, ni levičar. Samo tisti, ki živi od proračuna in ima nizke delovne standarde pa veliko časa za lobiranje in kafetkanje, je lahko levičar. Delavec, podjetnik, trgovec, obrtnik …: ti nikoli niso levičarji, ampak morajo levičarje vzdrževati in jih prek davkov plačevati. Obvezno, brez ugovora in brez glasu!

Pa se nam je te dni zgodila afera Iskreni. Zavod je dobil borih 130.000 evrov od dveh milijonov evrov pa je že ogenj v strehi. Napad je sledil napadu. Vse na ravni žolčnega izliva, brez kančka razuma. »Kako je mogoče, da ti zadrti črnuhi dobijo toliko denarja?« pa še, ko zagovarjajo take abotnosti, kot je družina (tista edina in prava s poročenima očetom in mamo)! Da takim ljudem zlahka še prilepiš homofobnost in konzervativnost in druge podobne levičarske psovke, ni treba posebej poudarjati.

Očitno nezaupnice ne bo, zdaj bodo utrujali z interpelacijami

Pri LMŠ je nekdo spisal prosti spis z naslovom Interpelacija ministra Ciglerja Kralja, ki obsega 26 strani, pod njega pa se je podpisal cvetober levičarskih poslancev. Čeprav je bila afera Iskreni omenjena kot kaplja čez rob, pa je šele na četrtem mestu prostega spisa. Vmes smo spet na Twiterju brali šarcizem, v katerem avtor ne razume, da je politika umetnost možnega, zato potrebuje dogovarjanje, tj. sodelovanje, zato je marsikdaj počasna zadeva, ker je treba poslušati, se posvetovati, pretehtati, prešteti. Tako je pa spet v silni naglici postavil partnerje pred izvršena dejstva, zaradi katerih vsi čepijo v abstinenčni krizi opozicije. Prav ta interpelacija pa je dokaz, da bi, če bi nezaupnica uspela, ne bili sposobni sodelovati.

Interpelacija bo preizkušnja koalicije: bo SMC zdržal?

DZ bo spet izgubljal čas, ker opozicija utruja, saj ni niti enega razumnega razloga za interpelacijo. Najhujši očitek ministru Ciglerju Kralju, da je »kriv za smrti v DSO«, je popolnoma prazen in brezpredmeten, saj predpostavlja, da bi moral minister osebno voditi DSO, kakor da ne bi imeli ti zavodi dobro plačanih direktorjev, ki pa – roko na srce – v najboljšem socialističnem duhu marsikje niso sposobni niti vajeni samostojnega ukrepanja, ampak čakajo na predpise, zapovedi in prepovedi, medtem ko jim varovanci zbolevajo in umirajo. Dejstvo je pač, da se sedem desetletij socializma ne da iz glave izbiti. Interpelacija bo spet preizkušnja koalicije, ki jo s stalnim medijskim bombardiranjem in mafijskimi prijemi na gabrovsko sprane možgane obdelujejo že od Šarčevega odstopa. Za zdaj s polovičnim uspehom. SMC je še tu. DeSUS je mrtev.

Spet sovraštvo osrednjih medijev do katolištva

Kaplja čez rob, denar, ki ga je dobil Zavod Iskreni, pa bo dobrodošla nota te interpelacije. Za hip smo bili priče tudi sovraštvu osrednjih medijev do katolištva, ki ga gojijo levičarji. Napad je bil frontalen, čustven, pristen, brutalen. Za zdaj samo v besedah, ampak kmalu bo kdo napisal kakšen grafit na kakšno cerkev, ki je tudi kulturni spomenik, in prej ali slej bo kdo stegnil roko zoper duhovnika, ker mu ni simpatičen. Takega pristnega izliva zoper Cerkev že dolgo nismo doživeli. In to pri borih 130.000 evrih, ki niso niti desetina denarja, ki so ga v tistem paketu delili!

Kakor vedno se ni oglasil nihče od sicer tako občutljivih zagovornikov takih in drugačnih pravic in manjšin. Zoper katoličane in njihovo Cerkev je pač dovoljeno vse! Grešni kozli že od revolucije sem so tudi zdaj priročen objekt, nebodigatreba, ki se ga kljub vsemu ne morejo in ne morejo znebiti. Zato pa hvaležna tarča, ki se ne sme braniti, ki nima dostopa do osrednjih medijev, ki ni enakopraven sogovornik levim vladam in njihovemu univerzumu. Zaničevani, nespoštovani, diskriminirani, drugorazredni, ki jih mnogi pošiljajo v Barbarin rov, so kaplja čez rob človeku, ki se je potegoval za njihove glasove tako, da se je reklamiral z branjem beril pri sv. maši. Žalostno!

Zavod Iskreni se je s svojo dejavnostjo dokazal na trgu

Pa si je očitno levičarski svet naredil medvedjo uslugo. Zdaj bomo pri interpelaciji poslušali o umazanem perilu, ki ga je na ministrstvu pustilo toliko let SD-jevstva. Poslušali bomo lahko in upam, da bo tako, koliko milijonov so razdelili obskurnim in neznanim NVO-jem, ki nič koristnega ne delajo, ampak obstajajo samo zaradi državnega denarja. Morda pa bo DZ pripravljen sprejeti zahtevo, da se mora vsak NVO vsaj pet let dokazovati na trgu brez centa državne podpore, da lahko kandidira za državni denar? Upam, da bo tako. V letu 2022 nobenega razpisa za tiste, ki še niso bili pet let na trgu.

Iskreni so bili ves čas na trgu in so preživeli. Pravzaprav so rastli in delali dobro. Ljudje so bili pripravljeni plačevati za njihove programe. Nepojmljivo! V socialistični Sloveniji, kjer vsi pričakujemo vse zastonj in kjer izobraževanje cenimo samo toliko, kolikor je zastonj, so oni prodajali svoje programe in uspevali. In zato so od države neodvisni, samostojni in nevarni. Nevarni zato, ker jih ne more nihče kontrolirati. Nevarni zato, ker svoje vrednote zagovarjajo s pokončnostjo, ker so finančno neodvisni.
V sedanji stiski so prav taki zavodi edini resnični partner državi, ko hoče lajšati stisko ljudi.

Strokovna komisija je odobrila denar za Zavod Iskreni, zato so protesti neutemeljeni, in to je treba jasno povedati

Minister pozna delo Zavoda Iskreni in ga sme in more priporočiti. Enako tudi strokovna komisija. Edino opozicija, ki je še vedno v svoji abstinenčni krizi, mora in hoče nagajati, da zakrije lastno praznino. In zato bomo spet imeli parlamentarno utrujanje, ki bo kakor šov. Spet bodo kalili koalicijo in zahtevali, da se preštejejo. Spet bo država stala in gledala, kako je opozicija izgubila vsako razumnost in deluje le še po čustvih, med katerimi ne manjka sovraštva. Ob Zavodu Iskreni se je to pokazalo.

Podpiram ministra Ciglerja Kralja, njegovo odločitev in delo Zavoda Iskreni

Kdor seje sovraštvo, žanje sovraštvo. Bog daj, da bi vsi drugi ohranili trezno glavo, kajti opozicija kuri nevarne kresove, ki so nam enkrat že prinesli zlo revolucije in na desettisoče pobitih. Ob tako razvnetih čustvih pa je srhljivo slišati kakšen: »Premalo smo jih pobili.« Zato tu ni mesta za leporečje in previdne besede.

Hudo bo pri nas, če je preveč takih med nami, ki nočejo videti izključevanja in sebičnosti levih ekstremistov

Slutili smo, da se v levičarjih, ki se jih loteva huda abstinenčna kriza, nabira veliko sovraštva, upali, da ga je manj, kakor ga je v vesoljni Sloveniji sprožil uspeh Zavoda Iskreni na razpisu, in se spet motili. Zdaj pa se ne moremo več varati. Ekstremisti v parlamentu in zunaj njega niso pripravljeni na nikakršen dialog in kompromise, kaj šele na skupno delo, da bi bila Slovenija pravična in socialna država. Oni gledajo samo nase in izključujejo druge. Kdor tega ne vidi, noče videti. In kdor noče, mu ni pomoči. In tudi nam ne, če je takih preveč. Morda bodo tudi novinarji spregledali, da je stvar šla predaleč, in ustavili vojno, ki jo že skoraj eno leto bijejo z vlado. Upam.

Treba je ustaviti to norost. Zdravilo pa je razumnost, pamet. Pa potrpežljivo sklepanje kompromisov in spoštovanje demokratičnih pravil. Na prvem mestu: spoštovanje drugače mislečih in priznavanje, da je dobro, da so tukaj in da lahko sodelujemo. Ali bo levica, ki je spet agresor, zmogla ta umik? Želim si, da bi. Prepričan nisem.

Podpiram pa ministra Ciglerja Kralja, njegovo odločitev in delo Zavoda Iskreni, ki si zasluži priznanje tudi na tak način. Obsojam napade levice, ki jo je obsedla abstinenčna kriza, na nas, katoličane, in na našo Cerkev in vrednote, na katerih stoji Evropa in bodo ostale tudi takrat, ko Evrope ne bo več. Apeliram na vse, ki volijo katerokoli levičarsko stranko, da se vprašajo, ali želijo, da jih zastopajo ljudje, polni sovraštva in nestrpnosti. In če ne želijo tega, potem naj volijo drugače. Samo tu je rešitev.