Levičar je slabo informiran ali osebnostno pokvarjen desničar

Optimist je slabo informiran pesimist

Velja ne ravno poznano dejstvo, da je optimist slabo informiran pesimist. T. i. optimist je samo zato, ker se ne ukvarja z upravljanji tveganj. Vsakdo, ki se resno loteva projektov, ve, da se lahko zgodi vse, kar se da predvideti, in še marsikaj, česar se ne da. Zato je optimizem pri vodenju projektov na način, kot ga predstavljajo raznorazni »guruji ene knjige«, kot so NLP Master trenerji ipd., dolgoročno vodenje v katastrofo. Pri tem pesimizem ne pomeni prestrašenosti, temveč ustrezno mero previdnosti, skromnosti in ponižnosti. Pri tem se je treba zavedati tako svoje usposobljenosti kot tudi slabosti, ki jih vsakdo med nami ima. Sistem »lako čemo« je pač balkanizem, ki posledično privede do nizke stopnje dodane vrednosti in vsega frustrirajočega, kar se nam med drugim dogaja zadnja leta (pa to ni samo v času golobizma).

Velja, da je desno prav, levičarji pa desničarje spreminjajo v levičarje

Ta rek lahko zelo preprosto prenesemo tudi v razmerje med desničarji in levičarji. Levičarji so slabo informirani ali pa osebnostno pokvarjeni desničarji. Da se malce pošalimo (pa ni daleč od resnice), pomeni desno – prav. Če ne verjamete, si poglejte, kako se v različnih jezikih prevede beseda prav(-o, -ica): ius v latinščini, right v angleščini, recht v nemščini, droit v francoščini, giusto v italijanščini pa verjetno še kje, če sem prav razumel prevod besede prav in desno v druge jezike, ki je bil enak za obe naši besedi. To izhaja iz tega, da običajni človek pač uporablja desno roko in veliko redkeje levico. Praksa, da se levičarje na silo spreminja v desničarje, je na srečo končana. Ta postopek pa na žalost še vedno obstaja (oziroma je vedno pogostejši) pri siljenju vseh v levičarstvo na ideološkem nivoju.

Vsa teorija pade, ko je v nasprotju z dokazi iz prakse

Kyrie Irving, eden najboljših košarkarjev NBA in soigralec našega Luke, naj bi bil prepričan, da je Zemlja ravna (to pač pišejo mediji o njem, če pa je to res kdaj izjavil, pa jaz ne vem …). Ocenjujem, da izkustveno pač sklepa, da je Zemlja ravna, ker kamor koli pogleda, je pogled v daljavo ravnina in ne krogla. Ni se zadosti informiral, da je že od začetka 16. stoletja jasno, da je Zemlja okrogla. To so mornarji empirično preizkusili. O tem je veliko poročil, samo ustrezno se je treba informirati. Pred tem pa je veljalo, da sta obe možnosti odprti, dokler ni bila empirično potrjena ene od obeh variant.

Podobno velja za socializem kot temelj »pravične družbe«. O tem, da je empirično dokazano, da socializem v nobenem poskusu do sedaj ni bil uspešen, sem pisal že v več člankih in tega ne bi pogreval. Če je bil npr. v začetku 20. st. upravičen dvom v to, ali socializem lahko deluje ali ne, danes o tem ni več dvoma – ne deluje. Tudi na tem mestu je podobna ugotovitev na ravni enostavnega opažanja in dojemanja svoje okolice: ideja socializma temelji na dobri veri ljudi, da smo ljudje dobri in bomo eden do drugega prijazni, solidarni, bomo jemali po svojih potrebah in dali skupnosti skladno z našimi možnostmi ipd. Se zelo lepo sliši in se nam kar milo stori ob misli, da bi živeli v takem svetu. Literature o raznoraznih Utopijah (pravljičnih deželah) gredo lepo v branje in sanje mnogih. Ampak praksa je pokazala, da ne deluje. O tem je zelo veliko napisanega, na voljo so mnoga pričevanja ipd., samo treb se je informirati. Pa se ne znamo ali nočemo, ker je tako pač bolj enostavno.

Osebnostno pokvarjeni in oportunistični posamezniki kradejo naivnemu slabo informiranemu ljudstvu

Obstajajo pa mnogi, ki jim je, tako kot je bilo Matiji Mačku, jasno, da socializem ne deluje, pa vseeno iz osebne pokvarjenosti, oportunizma itd. dajejo videz, da globoko verujejo v ideje levičarstva, ker imajo od tega koristi. Živijo od tega, da jemljejo od slabo informiranih (naivnih) sledilcev socialističnih idej. Ti zaradi tega pač živijo slabše kot bi, če bi jim vladali tisti, ki »prav« razmišljajo – tj. podjetniki, resnični gospodarji (poudarek na pojmu gospodariti, skrbeti …), odgovorne vodje, ki verjamejo v človekove pravice in vse, kar je še povezano s civilizacijskim napredkom judovsko-krščanske kulture, temelječe na rimskem pravu in grški modrosti.

Zagrizeni levičarji (tisti drugi, ki živijo na račun slabo informiranih) kar naprej vsiljujejo idejo o ničelni vsoti. Če ima nekdo več, ima pač drugi manj. Če bi to veljalo, bi še danes bili vsi v jamah, ker ne bi bilo nobene dodane vrednosti in zato ne bi bilo razvoja družbe. Je pa ta ideja zelo pravilna v razmerju med slabo informiranimi (naivnimi) levičarji in tistimi, ki iz osebne pokvarjenosti oz. oportunizma pridigajo levičarske ideje. Ti v resnici za svoje (pogosto tudi zelo dobro) življenje izčrpavajo naivneže. Vsa njihova dodana vrednost je v kraji naivnežem. Zato tudi vse socialistične države sčasoma propadejo, ker vso energijo (ki je običajno zaradi prehajanja v lenobo vedno večjega števila prebivalcev, zelo nizka) usmerijo v ustvarjanje t. i. socialno pravične družbe.

Nike Kovač, Januli ipd. niso slučaj, so pravilo v socialističnih družbah

To je v resnici deljenje vedno manjšega kupčka med vedno številnejše parazite v družbi. Ob tem seveda ti uničujejo tisti del prebivalstva ali si ga povsem podredijo pod svojo noro ideologijo, ki je sposoben ustvarjati dodano vrednost. Ko te povsem uničijo ali izrinejo iz družbe, pride do družbene katastrofe tipa SZ, Kuba, SFRJ, Kambodža pod rdečimi Khmeri, Venezuela, Argentina, Severna Koreja, nacistična Nemčija itd. itd. Primerov je na žalost še danes zelo veliko. Slovenija se s to tretjerazredno vlado (posledica dolgotrajne negativne kadrovske selekcije, podprte z vsemi možnimi orodji kulturnega marksizma) ekspresno hitro približuje družbeni katastrofi. Namesto nove Švice, postajamo »stara Juga«.

Apatičnost in obračanje stran, nepripravljenost vložiti vsaj malo truda za osebnostno rast in razumevanje resničnega delovanja sveta, je ključ za »razcvet« posameznikov, ki jim je ustvarjanje dodane vrednosti, osebna poštenost, resnična skrb za soljudi ipd. zadnja stvar na svetu. Bleferji, katerim smo danes priča na medijski sceni, so v takih situacijah pravilo in ne posebnost. Ko se jezite na razne Nike, Tine, Jaše ipd., se rajši ozrite vase in razmislite, kaj sem jaz storil, da je do tega prišlo. O tem je treba razmisliti pred volitvami, se tam najprej odločiti (iti na volitve) in nato prav odločiti. Jokati na način, da tega od izvoljenih nisem pričakoval, je licemerstvo.

Ni nas bilo malo, ki smo že pred volitvami 2022 opozarjali, da s komer se družiš, to si. Če ob tistem sramotnem sedenju pred parlamentom na »bosankah« (tako rečemo plohom, ki se uporabljajo za opaže in gradbene odre) ter ob dviganju številk s strani t. i. predstavnikov ljudstva niste uspeli ugotoviti, kam pes taco moli, ste si(smo) pač sami krivi. Samo molitev ne bo pomagala. Kako že pravijo: pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal.

P. S.

Ko sem že omenil Matija Mačka in njegovo izjavo o poznavanju socializma v SZ, je treba omeniti še to, da ponosni nasledniki njega in njemu podobnih klavcev (vsa »mavrica« tranzicije, ki je v resnici vsa skrajno levičarska), še vedno vztrajajo, da so oni dobri, pošteni, pravični in Bog si ga vedi, kaj še vse so. Izjemno poudarjajo strpnost do različnosti, a v svoji izjemni pokvarjenosti še po skorajda osemdesetih letih po krvavi rihti, ki so jo izvedli, zverinsko pobitim zanikajo kakršne koli človeške lastnosti. Za njih so to samo izmečki, o katerih ni vredno izgubljati niti časa, niti besed, še manj pa izvesti dejanj za njihovo humanizacijo (vrnitev imena, civiliziran pokop, kaj šele rehabilitacijo). Temu, da oni verujejo v ideale socializma, se verjetno še psi smejijo.1 komentar

  1. V socializmu/komunizmu je vedno veljalo reklo, da če se dejstva ne ujemajo s teorijo, tem slabše za dejstva.
    Po tej logiki delujejo vse socialistične družbe. Toda dejstev in narave se ne da zanikovati neskončno dolgo, prej ali slej pride resnica na dan. Dlje pa, ko se živi v laži, večja škoda je narejena in daljši je čas sanacije.
    Socializem je sijajen sistem za lenuhe in parazite, zato se ga je tako težko znebiti, saj je lenih veliko število ljudi. Obenem socializem uničuje ustvarjalnost in slabi osebno odgovornost. Socialistična družba je podobna koloniji mravelj.

    Odgovori

Komentiraj