Levica s prižiganjem sveč samo določenim žrtvam na stežaj odprla okno v našo revolucionarno preteklost

Ena znanstvenih posebnosti Hubblovega teleskopa je, da nam omogoča pogled daleč nazaj v začetke nastanka vesolja. Nekaj podobnega sem odkril tudi pri naši levici. Čeprav je pri nas ravno levica tista, ki nam stalno poskuša zastreti pogled v preteklost, ker je ta pač nekaj, kar danes nikogar več ne zanima in naj bi različne interpretacije te preteklosti sejale med poštenimi in resnicoljubnimi ljudmi le razdor. Zato je najbolje, da ostane zavita v rdečo meglo.

Ravno te dni pa smo priče, kako nam revolucionarni zvezdogledi, katerih oči so sicer vedno uprte le v svetlo bodočnost, nehote z raznimi aktivnostmi, pri katerih je časopis MLADINA vodilna institucija, prikazujejo jasne slike “prapoka” naše socialistične galaksije iz leta 1945.

Vsi, ki pozivajo k javni obsodbi Izraela, ki bi naj izvajal genocid nad svojimi sosedi v Palestini in pozivajo k prižiganju sveč žrtvam judovske države, nam odpirajo jasen pogled nazaj, v čas po letu 1945. Kot sedaj v Palestini so takrat tudi pri nas bile priznane in obžalovanja vredne le tiste žrtve, ki so v komunističnem režimu dobile predikat NAŠE. Žrtve, ki so bile na »pravi strani« zgodovine. Te žrtve so dobile spomenike, dobre službe, poceni izobrazbo, dobre pokojnine in po vrhu še vstopnico za boljši štart v samostojni Sloveniji, ko so socialistično državo zapravili. Umori so bili zamolčani, grobovi skriti in prižiganje sveč prepovedano. Verjemite mi, da vem o čem govorim. Sem vse doživel na lastni koži.

Tisti, ki sedaj pozivate v Ljubljani k prižiganju sveč samo določenim žrtvam, tistim, ki ste jih vi sami izbrali kot žrtve, se ne zavedate, kako na stežaj ste odprli okno v našo revolucionarno preteklost. Ne zavedate se, da ne spadate v ta naš novi čas, ki bi naj bil human in pravičen. Vsaj stremeti moramo k temu. Vi ste še ujeti v komunistične dogme, mešanico nacionalsocializma in antisemitizma, brez vsake kritične refleksije. Brez kakršnih koli občutkov do trpečih soljudi. Vaše obžalovanje mrtvih civilistov in otrok je nesramno hlinjenje, saj vidite samo tiste žrtve, s katerimi lahko zganjate svojo teroristično propagando.

Vse to je posledica naše nerazčiščene preteklosti. Mnogo ljudi še danes ne ve, kdo so bili storilci in kdo žrtve. O vzrokih za takratne dogodke se ni v javnosti nikoli razpravljalo, Zato smo imeli predsednika Kučana, katerega glavna naloga je bila skrbeti, da se ne bo komu njegovih, posebno sodstvu, skrivil kakšen las. Deset let imeti sekretarja partije za predsednika meji že na božjo kazen za neumnost. Danilo Türk je še pred kratkim na RTVS potrjeval svojo ideološko pripadnost.

In ko sem že pri predsednikih Republike Slovenije, moram vprašati sedanjo predsednico, kdaj boste dali kakšno javno izjavo v podporo Izraelu v njegovem boju proti poskusom genocidu nad Židi in mogoče kakšno besedo o izpustu talcev in izsiljevanju Hamasa z njimi in s tem oviranjem doseči tako potrebnega miru za vse. Ali nimate nobene ideje?1 komentar

  1. Vsa slovenska levica je še vedno ujeta v nekdanje komunistične dogme. Še več, oni vedno govorijo, da je treba gledati naprej, ne nazaj, v resnici hodijo naprej ritensko, gledajo pa nazaj. To dokazuje ne samo njihova ideologija, ki spada tja v leto 1945, ampak tudi njihove vsakoletne orgije v Dražgošah in še na nekaterih komunističnih “svetih” krajih.

Comments are closed.