Kolesarji apokalipse hočejo odločati na ulici, ne v parlamentu

Kolesarji apokalipse so se ustavili tudi na Kolodvorski pred RTV in sporočili njenemu vodstvu, da so njegovo pobudo privzeli, kolesarijo in rušijo oblast.

Kolesarji raznašajo covid-19 po Sloveniji, nas okužujejo in ubijajo tiste najbolj ranljive. Večina njih se tega ne zaveda, vsaj upam tako, njihovi organizatorji s Kolodvorske pa to vedo, še več, to je preprosto njihov načrt: izsiljevanje. Prisiliti vlado, da odstopi, sicer bodo kolesarji nadaljevali svojo apokaliptično vožnjo.

Smo sredi vojne z nevidnim in zahrbtnim sovražnikom, pandemijo, ki nas ogroža na vsakem koraku. Prvi val smo prebrodili z manj žrtvami kot večina drugih držav, žal brez teh ni šlo. Za tak razplet ima vsekakor odločilne zasluge nova vlada Janeza Janše, ki je ob prevzemu oblasti dobila državo popolnoma nepripravljeno za spopad s to kužno boleznijo. Uspelo ji je združiti vso stroko, vse ustanove, celotno državo v skupni obrambi pred njo. Uspelo ji je preobrniti zgubljeno bitko v zmago; uvrstili smo se med tiste države, ki so izšle iz prvega spopada z najmanj žrtvami.

Kdor ni naš, ne sme vladati

To vlado hočejo danes zrušiti kolesarji s svojimi shodi in vožnjami po ljubljanskih ulicah. Zakaj le? Ste jim prisluhnili? Njihova pojasnila o vzrokih za sestajanja v teh nevarnih časih so medla, izmišljena, polna laži in sovraštva! Ne zmorejo predstaviti nobenega utemeljenega očitka novi vladi. Nočejo se sprijazniti z njeno uspešnostjo in priljubljenostjo, ki vztrajno raste. Dejansko nič ne zahtevajo, hočejo jo le zamenjati, kar je seveda nesprejemljivo, nedemokratično. S tako držo nam sporočajo trdo, preživeto komunistično geslo v novi preobleki: kdor ni naš, ne sme vladati. Zakaj? Odgovor je čisto preprost: kolesarji sodijo med elito z več pravicami, deležni so privilegijev, visokih in nezasluženih plač in te pridobitve hočejo ohraniti! Take razmere pa pri novi vladi, upam, ne bodo vzdržale.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

Kolesarji protestniki delajo krivico tistim, ki so izvolili vlado

Idejno vodstvo: Forum 21, Stroka 75, leve stranke in sorodne »osvoboditeljske« skupine se tega zavedajo in hočejo ohraniti svojo moč odločanja. Vso to sovražnost proti izvoljeni vladi vodi in usmerja RTV Slovenija, ki si prilašča vlogo končnega razsodnika o družbenem dogajanju. Njena sporočila in sporočila večine njenih gostov so pristranska, hujskaška, sovražna, nevarna demokraciji. To pot je sredi pandemije priklicala na ulice protestnike z edinim sporočilom, da naj uspešna in učinkovita vlada odstopi. Nobene njihove pravice jim ta vlada ni odvzela niti ogrozila. Poudarjam pravice! Ni upravičene potrebe za ulico, sploh pa ti protestniki tja ne sodijo. Njim se ne godi krivica, oni delajo krivico tistim, ki so to vlado izvolili. Njihova odločnost in egoizem pa sta razumljiva in očitna.

Ti protestniki ne branijo svojih pravic, ampak svoje privilegije. V igri je po moji oceni okrog dve milijardi evrov, ki odtečejo iz državnega proračuna v prazno, in »kolesarji« računajo na del tega plena. Verjetnost te ocene bom predstavil s primerom. V državi imamo okrog dva tisoč dejavnih nevladnih organizacij – NVO, od teh imajo vidno, pomembno in nepogrešljivo vlogo le nekatere, na primer gasilska društva, Karitas, … dejavnost drugih pa ni razvidna niti njihov prispevek k blaginji države ne. Za te NVO moramo letno odšteti okroglo milijardo, občutno preveč, proračun UKC je v primerjavi z njihovim štiristo milijonov. V državnih ustanovah in podjetjih imamo dvakratno prezaposlenost, izstopa RTV, v posmeh nam, ki to plačamo. Mi bi morali protestirati. Nam so danes vzeli še ulico.

Sedanji protesti so kot nogometne tekme blizu Bergama

Ta »kolesarska« druženja so nezakonita, med nami je pandemija, zbiranja večjih skupin povečujejo število okuženih in umrlih v ranljivih skupinah državljanov. Dejansko lahko kolesarjenje lažnih protestnikov povzroči smrt številnih državljanov šibkega zdravja. Vlada Janeza Janše je preprečila katastrofo, ki je bila že pred vrati, spomniti se moramo le množičnega umiranja v italijanski pokrajini Bergamo, ko so vojaški tovornjaki odvažali krste nesrečnikov. To se pri nas vendar ni zgodilo. Vsekakor pa bi se, če bi vlada Marjana Šarca vzdržala pa tudi v primeru novih volitev.

Žrtve v Bergamu pripisujejo druženju na nogometnih tekmah. To se je zgodilo še takrat, ko nevarnost takih druženj ni bila prepoznana za usodno. Danes vemo, da je. Taka druženja so zato prepovedana. Toda naši levičarji, ki to sploh niso, so izumili rešitev, kako izigrati zakon, malo kolesarijo, malo pešačijo, malo počivajo, hkrati pa se družijo, sramotijo novo vlado, ji grozijo, jo izsiljujejo, zahtevajo njen odstop. Kakšne so lahko posledice tega načrta? V drugem valu se nam lahko zgodi »Bergamo«.

Kolesarji hočejo odločati na ulici, ne v parlamentu

Kolesarji so se ustavili na Kolodvorski pred RTV in sporočili njenemu vodstvu, da so njegovo pobudo privzeli, kolesarijo in rušijo oblast. Sprevržen pa je njihov poklon zdravstvenim delavcem UKC, opisal bi ga lahko kot naznanilo: prikolesarili vam bomo drugi val okuženih bolnikov, Zdravstvena zbornica Slovenije tega početja ni obsodila!

Nesreča v Bergamu ni bila načrtovana, naši preteči nesreči pa bomo to vlogo zlahka pripisali. Kolesarje usmerjajo nasprotniki nove vlade, ker je uspešna in učinkovita; razdelila je dve milijardi pomoči državljanom in podjetjem in še eno bo, prvič se je to zgodilo, v drugih primerih so jih pokradli tajkuni. Kolesarji so odraz teh vladnih odločitev, ki so onemogočile, da bi jih pokradli tisti, ki so skopali bančni luknji in oprali iransko milijardo. Vrh »kolesarske piramide« hoče odločanje iz parlamenta prenesti na ulico, kjer argumenti in zakoni ne veljajo, kjer odločajo »kocke«. Hočejo oblast, ne želijo dajati, hočejo jemati. Sklicujejo se na naravno pravo, zakaj le, imamo demokracijo in izvoljeno oblast, to je izvolilo ljudstvo, ulica je z nobenim priznanim pravom ne more zamenjati.

Mogoča je le nova revolucija. Prva je zlorabila okupacijo, druga, ki nam jo vsiljujejo, pa hoče izkoristiti pandemijo. Naj se zgodovina ponovi? Ne! Obranimo se »kolesarjev« in njihovega uličnega nastopanja! Preprečimo ga! Stopimo v bran izvoljeni oblasti!

Apokaliptična vožnja – kakšne bodo posledice?

Naj se vrnem k naslovu. Poznamo pripoved o štirih jezdecih apokalipse: kugi, lakoti, vojni in smrti. Danes seveda niso le štirje, prihajajo novi in novi; usojen nam je covid-19, je že med nami, je grožnja in prinaša smrt. Kolesarji ga raznašajo po Sloveniji, nas okužujejo in ubijajo tiste najbolj ranljive. Večina njih se tega ne zaveda, vsaj upam tako, njihovi organizatorji s Kolodvorske pa to vedo, še več, to je preprosto njihov načrt: izsiljevanje. Prisiliti vlado, da odstopi, sicer bodo kolesarji nadaljevali svojo apokaliptično vožnjo.

Ranljivi bomo žrtve tega izsiljevanja! Nekaj podobnega se je temu narodu zgodilo med drugo svetovno vojno: partizani so iz zased napadali okupatorja, zbežali, okupator pa se je maščeval nad nedolžnim prebivalstvom. Upam, da podobne rešitve to pot ne bomo izbrali.