Kdo bo branil naše vrednote?

Bodo slovenski mediji spoznali, da trači o ameriškem predsedniku Sloveniji bolj škodijo kot koristijo? Po mojem prepričanju so ukrepi predsednika ZDA, Donalda Trumpa usmerjeni zgolj proti anarho-liberalnim skupinam, ki jih podpihujejo svetovni levičarji v prepričanju, da je njihovo življenjsko poslanstvo nasprotovati vsemu in vsakomur, ki želi vzpostaviti red in spoštovanje narodne omike in zakonov. Ker protesti niso le protesti pač pa razbijanje in požiganje, s takimi pohodi po mestnih ulicah protestniki kažejo svoje nespoštovanje do narodove in osebne lastnine državljanov. Kot tudi to, da se ne želijo podrejati kulturi in zakonskim ureditvam države kot take.

Ob ukrepih predsednika Trumpa, se je najbolj dvignil prah ob prepovedi vstopa skupinam in posameznikom iz islamskih držav, tistih, ki ne spoštujejo prej naštetih vrednot, protesti pa so se razširili tudi po nekaterih evropskih državah. Posebno v tistih, v katere so se v preteklih letih zatekle množice mladih moških in deklet, predvsem iz držav islama. Vsak prišlek bi se moral zavedati, da je sleherni izmed nas, ko stopi na ozemlje tuje države dolžan spoštovati in živeti po običajih in zakonih tistega naroda. To tradicijo neverjetno dosledno spoštujejo prav države islama iz katerih prihajajo pribežniki.

Po drugi svetovni vojni je komunistična revolucija iz vzhodnih držav Evrope pognala v beg na milijone ljudi. V tujih državah so se morali prilagoditi navadam in običajem ter se aktivno vključili v avtohtono družbo. To pa (ekstremni) islam svojim ljudem strogo prepoveduje. Zahteva, da so ženske drugačne (naglavne rute), kar bi lahko pomenilo namerno izpostavljanje v družbi oziroma v javnosti.

Vero nosi vsakdo izmed nas v srcu in ne z zunanjim videzom. Številni muslimani so se že integrirali v družbo v katero so vstopili in z njo živijo. Številčnejši si tega ne želijo in s svojimi morilskimi pohodi izkazujejo moč islama, nekateri celo s posilstvi in krvavimi pohodi nad druge ljudi, samo zato ker niso njihove vere izpovedi. Je to res islam? Je to vera?

Evropa je v zadnjih desetletjih postala preveč ateistična. Spomnimo se dolgih in burnih razprav v evropskem parlamentu, ali naj bo Evropa katoliška ali ateistična. In zmagali so ateisti in s tem naredili prazen prostor in s tem odprli vrata islamu, ki je agresiven in neusmiljen do drugače mislečih.

Vendar se moramo zavedati, da islam v svoji zgodovini že tretjič osvaja Evropo, tudi Slovenijo (berite Josipa Jurčiča) in to z mirnimi prehodi njihovih množic, ki nosijo v srcih skrito orožje, da v imenu svojega boga smejo in lahko počnejo vse. Naše, skozi stoletja s krvjo pridobljene vrednote in pravice, so za njih nepomembne. Morda zato tudi Evropa potrebuje svojega ‘trampa’?