Kavarna Hayek: Slovarček pojmov za razumevanje levičarjev

Ko poslušate levičarje, morate biti zelo pozorni, kaj govorijo. Uporabljajo kup fraz in besednih zvez, za katere mislite, da jih poznate, da besede pomenijo, kar pomenijo, ker ti tako pravijo zdrav razum in izkušnje, vendar se izkaže, da levičarji z nekaterimi pojmi mislijo povsem nekaj drugega. Zdi se, da je poskus definiranja teh izrazov, ki jih uporablja levica, Sizifovo delo, ker jih ves čas dopolnjujejo in jim dajejo nek drug pomen, kljub temu bom poskusil narediti slovarček izrazov, kaj za levičarje pomeni nek pojem. Ne bo sicer povsem izvirno, ker sem si pomagal z definicijami ameriškega pisatelja britanskega rodu Johna Derbyshira, ki so objavljena na spletu, in hrvaškega blogerja nReakcija, ki je vendarle geografsko bližje. Nekateri pojmi in razlage so dodani, ker so pač izvirno slovenski. Tako je nastal ta slovarček pojmov za razumevanje levičarjev.

AKTIVIST – Borec za pravice, plačan iz domačega ali tujega proračuna.

ANTIFAŠIST – Borec proti desni politični opciji, kapitalizmu in prostemu trgu. Meni, da je svoboda govora omejena (glej SVOBODA GOVORA).

ATEIST – Dober državljan.

BREZPLAČNO ŠOLSTVO – Šolstvo, ki ga plačujejo davkoplačevalci in je pod nadzorom levičarskih pedagogov.

BREZPLAČNO ZDRAVSTVO in 100-ODSTOTNA PISMENOST – Oblika življenja na Kubi, ki jo razumejo diplomanti družboslovja, kubanski migranti v ZDA pa ne.

CENZURA – Dejanje, ko državni organ zavrne izplačilo javnih sredstev kulturnikom, nevladnim organizacijam, homoseksualnim skupinam in drugim.

ČLOVEKOVE PRAVICE – Neodtuljiva pravica do iPhona, LED televizorja, hiše z bazenom, vode, interneta, gozda, avtomobila in dobro plačane službe v javnem sektorju (najmanj 10.000 evrov bruto).

DAVČNE OLAJŠAVE ZA BOGATE – Davčne olajšave.

DARWINIZEM – Ideja, ki poganja zlobne elite neoliberalnega kapitalizma.

DEMOKRACIJA – Prevlada levičarskih idej. Nasprotno od tiranije (glej TIRANIJA).

DIALOG – Proces, kjer oseba višje v hierarhiji predava principe politične korektnosti, oseba nižje v hierarhiji pa jo posluša in hvali.

DRASTIČNO ZMANJŠANJE JAVNEGA SEKTORJA – Drastično zmanjšanje delovne obremenitve zaposlenih v javnem sektorju.

DRHAL – Skupina državljanov, ki pred sodiščem mirno protestira proti krivicam v sodstvu. Nasprotno od mirnih protestov (glej MIRNI PROTESTI).

DRUGAČNOST – Uvajanje šeriatskega prava v Evropi.

DRUŽBENI DOGOVOR – Dogovor med sindikati javnega sektorja za družbeno spremembo. (glej DRUŽBENA SPREMEMBA)

DRUŽBENA SPREMEMBA – Povečanje davkov za povečanje javnega sektorja in boljše plače javnih uslužbencev.

DRUŽINA – Preživela oblika skupnosti.

DRŽAVLJANSKE PRAVICE – Pravice, ki jih imajo podporniki leve (glej LEVA POLITIČNA OPCIJA) in sredinske (SREDINSKA POLITIČNA OPCIJA) politične opcije.

DRŽAVLJANSTVO – Zastarel in rasističen institut, ki nezakonitim priseljencem v neki državi onemogoča, da bi sodelovali na volitvah.

DRŽAVNA PODJETJA – Oblika programa državne pomoči zaslužnim svetovalcem, lobistom, nekdanjim ministrom, agencijam in drugim.

DRŽAVNE INVESTICIJE – Zapravljanje denarja davkoplačevalcev.

DUHOVNIK – Pedofil.

DVG – Angleško Designated Victim Group. Kratica za žrtve vseh skupin ljudi, razen tistih, ki v sebi nosijo izvirni greh patriarhalnosti (moški), rasizma (belci), verskih zločinov (katoličani) in heteronormativnih prestopkov (heteroseksualni moški).

EKOFEMINIZEM – Prepričanje znotraj ekologije (glej EKOLOGIJA), da je ženska del narave, ne človeka.

EKOLOGIJA – Prepričanje, ki temelji na dualizmu Narava – Človek, kjer je narava vir vsega dobrega, človek pa vir vsega slabega.

EKONOMIJA – Znanstveno dokazana in racionalna je vsaka ideja, ki poveča politično in ekonomsko moč nas in naših prijateljev.

ENAKOST: Degradacija produktivnega dela prebivalstva prek kraje denarja z davki in omejevanja podjetniške svobode. Enakost je najsvetejša dogma levice.

EPIDEMIJA – Človeško delovanje, ki ni povezano z zavestnim ravnanjem (na primer epidemija nasilja, droge, mladostniških nosečnosti).

EVOLUCIJA – Ideologija za zatiranje revnih.

FANATIZEM – Izražanje konservativnih mnenj in podpora prostemu trgu.

FEMINIZEM – Skupek čustev grdih in nesrečnih žensk ter moških, ki jim primanjkuje testosterona, ki rezultirajo v politična, družbena, ekonomska in verska stališča.

GOSPA – Homofoben (glej HOMOFOB) izraz za poročeno žensko.

GOSPOD – Homofoben (glej HOMOFOB) izraz za poročenega moškega.

GOSPODIČNA – Seksističen izraz za neporočeno žensko.

HBD – Angleško: Human Biodiversity. Družbeni konstrukt desničarjev, po katerem se ljudje med seboj razlikujejo po genetskem poreklu, višini, barvi kože, barvi oči, laseh in drugem.

HINAVŠČINA – Prepričanje v obstoj moralnih vrednot.

Več lahko preberete na blogu Kavarna Hayek.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.