Akademika izbruhnila čez epidemijo in avtokracijo

Akademika Hribar in Salecl sta izbruhnila čez epidemijo in avtokracijo.

Akademika dr. Tinete Hribarja in dr. Renate Salecl sta izbruhnila čez epidemijo in avtokracijo. Ali sta akademika govorila v imenu komisije za človekove pravice ali v imenu SAZU? Ali sta izjavo napisala sama ali pa …

Zakaj tako zaskrbljeno  vprašanje. Ker sem še včeraj pregledoval spletno strani SAZU, danes pa se ne odpre več.

Kaj bi se lahko zgodilo?

V izjavi SAZU za javnost iz marca letos so odločno podprli Vlado RS:

»Slovenska akademija znanosti in umetnosti pozdravlja ukrepe, ki jih je v zvezi z epidemijo, gospodarsko krizo in socialnimi posledicami sprejela Vlada …«

Pohvalili so se tudi s tem, kako so akademiki vključeni v državne projekte reševanja krize. To je bila izjava v imenu SAZU?

Včeraj pa povsem drug veter. Akademika dr. Tinete Hribarja in dr. Renate Salecl sta izbruhnila čez epidemijo in avtokracijo. Ali sta akademika govorila v imenu komisije za človekove pravice ali v imenu SAZU? Ali sta izjavo napisala sama ali so jima jo napisali kaki diamatski kolektivi, ki jih za kakim šankom povezuje ozvezdje delavk in delavcev v kulturi? Ali kritizirata tudi kolege akademike, ki pomagajo reševati krizo?

Zato vas prosim, da nas obvestite, kaj se vendar dogaja na SAZU. Da ni res izbruhnila, Bog nas obvaruj, avtokracija? In kdo so tam avtokrati?