K. Nzobandora, Iskreni.net: Praznik nedolžnih otrok – narodni dan molitve za nerojene

Za nerojene otroke molimo večkrat v letu, nekateri molijo vsak dan, a 28. decembra se jih spomnimo na še poseben način. V molitev priporočimo tudi vse starše, ki so pod velikimi pritiski in preizkušnjami in razmišljajo o splavu.

Splav pušča za seboj le žrtve

Splav je tema, o kateri se je zelo težko pogovarjati, saj pogovor sproži veliko težkih čustev. Do sedaj je bilo v Sloveniji splavljenih več kot 700.000 otrok in v te splave so vključene tudi mnoge druge žrtve: mame, očetje, bratje, sestre, medicinsko osebje. Tudi oni so potrebni naše molitve, da bi lahko ozdravili notranje rane, ki so jim ob teh postopkih nastale, in bi tako postali pričevalci upanja in življenja.

Molitev lahko reši življenje

28. decembra se bomo tako spomnili ne le nedolžnih otrok, ki so že med pri Bogu, ampak tudi nosečnic in jih priporočili za lepo nosečnost in srečen porod ter tistih nerojenih, ki jim prav v teh dneh grozi splav.

Za splav se zadnjem času mame pogosto odločajo zaradi finančne stiske ali možne bolezni pri otroku. Splav ni lahka odločitev in nobena žrtev splava si ne zasluži našega obsojanja, ampak sočutje, usmiljenje, resnico in pomoč.

Prosimo, da bi spoznali, kako bi lahko pomagali tistim staršem v stiski, ki jih srečamo. Če pa še nismo srečali družine v stiski, pa molimo za tiste, ki jih ne poznamo in jih morda nikoli ne bomo spoznali – naša molitev lahko reši življenje. In če rešimo eno življenje, smo rešili ves svet.

Več: Iskreni.net