J. P. Damijan, blog: Pa kaj je z vami? Želite še eno blamažo s šamanistko Bulčevo?

Veste, kaj je najbolj zanimivo pri zgodovini? To, da se iz nje ničesar ne naučimo. Od farse do tragedije. Po blamaži, ki smo jo v Bruslju doživeli z neposrečenim poskusom nekompetentne in neizkušene Alenke Bratušek, se je Cerarjeva vlada odločila, da tja pošlje še manj politično izkušeno in kompetentno Violeto Bulc. Kandidatko, v katere biografiji kot politično izkušnjo najdemo “14-dnevno ministrovanje”, kot kompetence pa vodenje šol borilnih veščin, šamanizem (niste narobe prebrali), kratkotrajno sedenje v upravah Telekoma in Telemacha  ter konfliktnost, ki naj bi jo zdaj uspela obvladovati s tehnikami šamanizma.

Toda njena ključna kompetenca naj bi bila prav “new-age-pozitive-vibrations šamanizem“, ki po mnenju njenega glavnega podpornika Gregorja Golobiča, “res ne more biti sporna referenca v EU, kjer je t.i. Voodoo ekonomija dominantna protikrizna doktrina“. Biutiful!

In ponavljam še enkrat, kar sem napisal ob javni in boleči blamaži Bratuškove:

In to je problem celotne slovenske politične kaste. Problem no-nameov, ki jih stranke poberejo nekje na ulici in volilci izvolijo v parlament, in kjer doživijo svojih 5 minut slave. In praznega blebetanja. Nimamo profesionalne politike. Nimamo vzgoje in dresure, skozi katero bi politiki morali iti. Še včeraj si brcal konzervo po ulici, danes pa si že predsednik vlade, jutri pa želiš v Bruselj.

Več lahko preberete na blogu J. P. Damijana.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.