Iz MNENJ Z MERO: Privatizacija kot Patria in Drek, pa slovenska politika

iztrebkiNa Časniku smo se odločili, da ob izdaji knjige naših piscev in fotografov vsak teden predstavimo nekaj odlomkov iz v knjigi objavljenih kolumn. S predstavitvijo knjige na okrogli mizi Mnenja z mero z dne 16.6. smo kolumne v knjigi tudi umaknili s spleta in jih boste lahko brali le v knjigi, ki je do jeseni na voljo za nakup samo preko naročniške strani na Časniku. Vsak teden vas bomo torej spomnili na pasus iz preteklih, a še vedno zelo aktualnih prispevkov, ki jih lahko v celoti preberete v knjigi Časnika in tako podprete njegov nadaljnji obstoj.

Matej Kovač: Privatizacija kot Patria (28. oktober 2012)

Najboljši način, da se prepreči raznim parazitskim interesnim skupinam, da kontaminirajo postopek privatizacije, je hitrost. Če se postopek izvede hitro, se razni lobisti in nepotrebni posredniki težko ustrezno organizirajo. Vabilo investitorjem k udeležbi v postopku, skrbni pregled, jamstva prodajalca in dražba so potrebni in zadostni koraki. Del javnosti bo nad rezultati hitre privatizacije ogorčen, ampak če se postopek izvede hitro in brez utemeljenih očitkov o netransparentnosti, ima lahko poleg ugodnih gospodarskih učinkov za državo, tudi pozitivne politične posledice za koalicijo, ki se odloči za prelom z dosedanjo prakso.

Tomaž Ivešić: Drek, pa slovenska politika (26. november 2013)

Pri večernih poročilih sem nato opazoval cel protokol gasilcev in policije, kako so ravnali s to »nenavadno« pošiljko. Visok nivo varovanja, zaščitne obleke, ki so jih kasneje razkuževali, karantena za vse, ki so prišli v stik s smrdljivo pošiljko. Ironija je seveda ta, da smo ravno nekaj tednov nazaj pri poročilih izvedeli, da ne bo več subvencij za dotrajano gasilsko opremo. Le kako bodo čez leto ali dve še lahko vlado reševali iz dreka?

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.