I. Bahovec o posinodalni apostolski spodbudi Radost Ljubezni za Radio Ognjišče in Ars

Papeževa posinodalna apostolska spodbuda Radost ljubezni je vzbudila številne odzive po vsem svetu. Nekateri so jo pričakali z velikim navdušenjem, spet drugi se bojijo, da odpira vrata popuščanju, saj papež vabi, da ljudem sodobnega časa pred pravili in moralnimi normami omogočimo dotik Božjega usmiljenja.

Papež v apostolski spodbudi razlaga Sveto pismo in se nato osredotoči na razmere družin danes. »Papež v tem besedilu razvije tiste elemente, tiste korake na poti, da neko stvar, ki jo jasno pokaže, lahko potem tudi v življenju uresniči. In zelo vzame zares ne samo povezavo med naukom, kot je razodet, in moralnim naukom, ampak med življenjem, razodetjem, naukom in težavami življenja«, je za Radio Ognjišče povedal sociolog dr. Igor Bahovec.

Oddaji na Radiu Ognjišče, kjer sta nastopila Igor Bahovec in Štefan Kržišnik, lahko prisluhnete na povezavi.

Prisluhnete lahko tudi oddaji Sedmi dan na Tretjem programu RA Slovenija, v kateri je sodeloval Igor Bahovec.

S posinodalno apostolsko spodbudo Amoris Laetitia je papež Frančišek potegnil črto pod razprave o družini, ki so v Katoliški cerkvi potekale v zadnjih treh letih. Kakšni sta mesto in poslanstvo družine v 21. stoletju? Kaj je in česa ni papež povedal o homoseksualcih, ločenih in neporočenih?