France Pibernik: Drobci zamolklega časa

Drobci zamolklega casa France Pibernik

Knjiga spominov Franceta Pibernika s 5% popustom: 21,75 €.

»Najprej nas je zajel čudno izpraznjen čas. Tisto nenavadno, čudno razsuto poletje 1941.«

S temi besedami se pričnejo spomini Franceta Pibernika v knjigi Drobci zamolklega časa. Pesnik, pisatelj, profesor, esejist in literarni zgodovinar se v njej spominja svojega literarnega ustvarjanja in raziskovanja. Kot je povedal, je v njej skušal zajeti duha časa druge svetovne vojne in povojnih desetletij, ko mu kot delavcu v prosveti ni bilo vedno lahko.

V 16 poglavjih Pibernik zarisuje svojo življenjsko pot, ki je bila izjemno bogata in prepletena s številnimi priznanimi osebnostmi iz sveta literarnih ved. Knjiga je posvečena njegovemu pokojnemu sinu Andreju, opremljena pa je tudi z njegovimi grafikami. Franceta Pibernika v knjigi Drobci zamolklega časa spoznamo kot pesnika in vsestranskega intelektualca, hkrati pa tudi kot izjemno rahločutno osebo.

»Mislim, da je prav, da se nekatere stvari iz tistih časov ohranjajo za zanamce. Izredno sem vesel, da je knjiga že izšla, da bodo ljudje lahko prebrali stvari, ki so se dogajale v času, ko ni bilo tako, kot je sedaj. Zlasti tisti, ki teh časov niso doživljali,« pravi gospod France Pibernik.

France Pibernik (Suhadole pri Komendi, 1928) je pesnik, pisatelj, esejist in literarni zgodovinar. Diplomiral je iz slovenskega jezika in književnosti na univerzi v Ljubljani. Posvetil se je profesorskemu poklicu, najprej na gimnaziji Dobrovo v Brdih, nato pa na kranjski gimnaziji. Večino svojega raziskovalnega dela namenja zamolčanim literarnim ustvarjalcem med drugo svetovno vojno in po njej, izdal je več pesniških zbirk, esejističnih in literarnozgodovinskih del ter monografij.

Preberete si lahko tudi Časnikov intervju s Francetom Pibernikom.

Več o knjigi

Zbirka: Čas in ljudje
Število strani: 232
Leto izdaje: 2014
Mere: 140 x 205 mm
Vezava: trda

Še več o knjigi izveste na spletni strani Družine.

Cena knjige Drobci zamolklega časa je v redni prodaji naprodaj po ceni 22,90 €, s pomočjo spodnjega obrazca jo lahko naročite s 5% popustom, torej po ceni 21,75 €, z dodanimi stroški poštnine v višini 3,90 €.

[vfb id=’8′]

 

 

Komentiraj