Festivalski čudežki in čudeži

Foto: iskreni.net.
Foto: iskreni.net.

Moje telo že preveva vznemirjenje in adrenalin, saj je do Festivala družin le še par tednov. Občasno ga preveva  tudi slaba volja, ko kaj ne gre po maslu (beri: ko se ukarjamo s financami) in veselje, ko se kakšna stvar izpelje – včasih po edini logični poti, spet drugič povsem nepričakovano in nelogično.

Čisto iskreno – ob organizaciji Festivala družin se zgodi veliko malih in velikih čudežev. Naj jih nekaj podelim z vami:

Na 7. festivalu družin smo imeli v nedeljo prav med mašo napovedano močno ploho. Vso noč nisem spala, ker me je tako skrbelo. Na vremenski sliki je bilo jasno, da nas ploha ne bo obšla. Ampak veste kaj? Med mašo je sijalo sonce (še posebej med povzdigovanjem). Le nekaj kapljic je padlo. Vse naokrog je bilo zabito z oblaki.

Lansko leto je Festival družin prvič trajal cel vikend. Se spomnite, kakšno je bilo lansko poletje? (Najbrž ste pomislili, če je poletje lani sploh bilo …). V celem vikendu v času Festivala družin ni bilo dežja. Obiskovalci ste nam poročali, da vas je pol poti spremljal dež, mami me je zaskrbljena klicala, kako smo, ker pada dež … Mi pa – ne le, da nismo imeli dežja, imeli smo dovolj sončka, da so otroci lahko tudi čofotali v Krki! (V bistvu drugega niti niso imeli na izbiro, ker so bili blatni od čofotanja v blatu).

Tudi letos se nam je že zgodila izredno simpatična stvar. Z Veroniko sva ob večjem strošku premlevali, kaj storiti, sprejeti ali ne … in tehtali med tvegati in upati, da se nam bo pokril, ter med biti bolj “ziheraški” … Pa sva se odločili, da bomo potrdili, še bolj delali in še bolj molili, da se nam bo izšlo. V trentuku, ko sva oddali potrditev, je na moj mail priletela potrditev enega od sponzorjev, ki je nismo pričakovali. Za ENAK znesek.
… in še bi lahko naštevala!

Mislim, da imam dovolj materiala, da bi se že lahko naučila zaupati. In odločila sem se, da letos prvič ne bom nervozna in tečna zaradi vremena. Verjetno bo res lepo vreme. In če slučajno ne bo, bomo dogodek prestavili in zagotovo bo to za nekaj zelo dobro.

Ena stvar pa me še vedno vznemirja…

Ko takole mesec pred dogodkom gledam prijave, se mi zdi, da se tako počasi polnijo (no, morda je samo moj občutek). Tudi to sem se že naučila, da me ne sme skrbeti, saj se potem v nekaj dneh število prijav poveča na potenco, naša pisarna pregoreva in na dogodku nas je ravno prav :).

A naj vas vseeno povabim:

Tako ali tako veste, da boste prišli, kajne? Vseeno, ali bo to za vas prvič, ker želite končno doživeti Festival družin, o katerem vsi govorijo, kako je “fajn”, ali pa že drugič, petič …, ker že sami veste, da je “fajn”. Prijavite se čimprej, saj boste:

a) naši pisarni tako olajšali delo, saj bo v miru pripravila vstopnice, kupončke, kuverte …

b) poskrbeli, da ne boste zamudili nižje cene vstopnine in kampiranja v predprodaji.

Vreme bo, program pa tudi: www.festival-druzin.si/program :).

Prispevek je oglasno sporočilo.