Dr. Robert Golob govori na pamet in zavaja

Robert Golob zavaja, ko na soočenju na POP TV gospodarskemu ministru pravi: “Pot, ki jo navajate, je pot hlapcev!”
Golob je na Počivalškove navedbe dejal, da cilj Slovenije ne bi smel biti le prepoloviti zaostanek za Avstrijo. Morali bi jo doseči oz. preseči. Janša pa pove: “Zadolžili smo se po izjemno nizkih obrestnih merah. Za letos smo, kar se likvidnosti tiče, varni. Zakladnica finančnega ministrstva je dobila pohvalo, pa tega noben medij ni objavil.”

Dodana vrednost na zaposlenega se pri nas zvišuje, a ne doseže avstrijske

Premier Janša je upravičeno izpostavil, da je država v času njegove vlade dosegla najvišjo dodano vrednost na prebivalca doslej, to je 47.000 evrov, kar pa je še vedno veliko zaostajanje za Avstrijo. Berem drugo študijo. Značilen je podatek o industriji (definicija Eurostat), kjer so naši podjetniki v povprečju ustvarili 46.000 evrov na enega zaposlenega, avstrijski pa 107.000 ali celo 130 odstotkov več. Zaradi tega seveda lahko svojim zaposlenim mesečno plačajo 4700 evrov v primerjavi z 2300 evrov v Sloveniji. Tu je tista razlika, ki naj bi jo ujeli, a doseganje tega je lahko samo dolgoročna naloga, ne pa predmet štiriletne akcije. Tudi v storitvenem sektorju dodana vrednost na zaposlenega v Avstriji za več kot sto odstotkov presega slovensko, medtem ko je v trgovini in javnem sektorju to preseganje seveda manjše.

Robert Golob trdi, da bi v času njegovega vladanja prehiteli Avstrijce

Kandidat za novega premiera Robert Golob se je temu posmehoval, saj da so v energetiki, ki jo je on vodil, dosegli več kot 200.000 evrov dodane vrednosti na zaposlenega v podjetju, pa je kljub temu moral zapustiti mesto direktorja v energetiki. Zato je cilj dr. Goloba, njegove vlade, da v času njegovega mandata Slovenija dohiti ali prehiti Avstrijo, da doseže višino dodane vrednosti sto tisoč evrov, zatem pa kmalu dvesto tisoč, ker da ima država za to potencial in vse predpogoje za dosego tega cilja in bomo vsi v Sloveniji lepše živeli! Doslej najvišja dodana vrednost na zaposlenega v državi, dosežena v času sedanje vlade, je za dr. Goloba sramota. Na soočenju na POP TV in nato na RTVS, se je Golob spet posmehoval Janši, glede na njegovo doslej najvišjo doseženo dodano vrednostjo, kar da kaže, da Janša ne zna aktivirati še neizkoriščenega potenciala Slovenije?!
Dr. Golob tako ne bo samo golob na domači strehi. On verjame, da bo po volitvah kot ptič feniks s pomočjo ljudstva obnovil slovensko ljudsko demokracijo in presegel doseženo blaginjo!? Dr. Golob torej ponuja rešitev za zvišanje blaginje oz. pot za prihodnost RS!?
Kdo to verjame? Jaz ne!