Demokracija: Magistrska naloga ministrice Klavdije Markež je plagiat

Čeprav je 1. april – ni šala. Magistrska naloga Klavdije Markež je plagiat. Prepisala jo je iz diplomskega dela nekdanjega študenta Ekonomske fakultete Ljubljana Jerneja Ladinika, navajala celo iste vire in literaturo kot on, pri tem pa Ladinikove naloge ni navedla niti med literaturo niti viri.

Kljub včerajšnji prepovedi Fakultete za podiplomske državne in evropske študije iz Kranja, bolj znane kot Jambrekove fakultete, da magistrskega dela Klavdije Markež »ne smejo dati iz rok«, smo nalogo v uredništvu vseeno pridobili. Še preden jo bodo na fakulteti »tehnično pregledali«, kakor so nam in eni od krajevnih knjižnic to sporočili včeraj.

Dodajmo, da fakultete nalogo vsebinsko in tehnično pregledajo še pred zagovorom in ne 10 let po njem. Markeževa je namreč »magistrirala« leta 2005.

Po tem, kar smo doslej preverili v nalogi, je jasno, da je magistrska naloga Klavdije Markež plagiat.

Markeževa je prepisovala iz diplomskega dela Jerneja Ladinika, ki je septembra 2002 diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, naslov njegove naloge je bil Vključevanje Slovenije v strukturno politiko Evropske unije. Ladinikova naloga je (za razliko od naloge Klavdije Markež) dostopna na spletu (http://www.cek.ef.uni-lj.si/u_diplome/ladinik452.pdf).

Iz podrobnejše analize »magistrske naloge« Klavdije Markež, katere naslov je Vpliv strukturnih skladov Evropske unije na razvitost regije spodnje Podravje, je razvidno, da je Markeževa kot svoje avtorsko delo zaključek v celoti dobesedno prepisala iz dela Jerneja Ladinika. S pikami in vejicami vred.

Več lahko preberete na strani Demokracije.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.