Na komunistični levici završalo zaradi verskih uslužbencev

Posnetek zaslona

V preteklem letu je zaradi korona virus krize bilo veliko Slovencev oškodovanih rednih prihodkov in zato je vlada takšnim pomagala s finančno podporo. Ker smo med njimi bili tudi verski uslužbenci (duhovniki, župniki…), je to završalo na politični komunistični levici.

Med vsemi se mi je zdel najbolj glasen poslanec Jani Möderndorfer. Njegovi očitki so podobni tistim, ki jih je imela proti Cerkvi komunistična oblast že za časa njegovega rojstva v 60. letih prejšnjega stoletja. Pa že 15 let prej in še vse do današnjih dni. Hvala Bogu, da vsi, ki so jih oškodovali ukrepi zoper korona virus, dobijo nekaj državne pomoči, tudi duhovniki.

Ker so za Möderndorferja in ostale potomce komunistov cerkveni ljudje sovražniki slovenskega naroda, jim ne bi smeli nič dat.

V državah evropske skupnosti dobijo duhovniki plačo na račun države. Bil sem 4 leta v Italiji kot duhovnik in to dobro vem. Nobena politična stranka temu ne oporeka. Čudim se, da se to v ‘kao’ demokratični Sloveniji še ni zgodilo. Že zato bi se moralo zgoditi, ker duhovniki (še posebej župniki) skrbimo v naši državi za kulturno in sakralno dediščino. Če bi nas ne bilo, bi po vojni Möderndorferjevi ideološki predniki uničili še več cerkva, vse ostale cerkve pa bi pustili propadanju. Tako kot se je zgodilo z gradovi. In kaj bi danes Slovenci imeli kulturnega in sakralnega za pokazat?

Duhovniki opravljamo vsaj tako pomembno delo kot kulturniki in umetniki

Iz tega sledi, da duhovniki opravljamo vsaj tako pomembno delo kot kulturniki in umetniki in prav je da bi dobili s strani države priznanje na način, da bi nam dala vsaj skromne plače. Na stotine je duhovnikov, ki so in še vedno s pomočjo župljanov, zbirali sredstva za obnovo naših cerkva. In če Möderndorfer z opletanjem jezika zasluži 4 tisočake in še kaj čez (na račun davkoplačevalcev), bi vsaj 5 x manj lahko zaslužili duhovniki za vsesplošen doprinos h kulturi slovenskega naroda.

Omenjeni poslanec je tudi prepričan, da ljudje župnikom veliko stvari dajo ali prinesejo. Gotovo manj kot njemu, ki je v slovenskem prostoru bolj popularen kot katerikoli duhovnik. In če ljudje na podeželju župniku prinesejo krompir, jajčka, meso od kolin in druge dobrote, si s tem pri plačevanju položnic ne more dosti pomagati.

Naše cerkve so del slovenskega naroda in ponosa

Vesel sem, da smo duhovniki dobili zaradi korone nekaj denarja za osebno preživetje, za cerkve zadnjem letu pa nam nihče nič ni dal. Ne država, ne škofija, ne Vatikan. Delujem v župniji, kjer so ljudje dobri, kjer so  ljudje tudi drugačni. In sem navdušen, da so celo med nevernimi taki, ki so pozitivni in dobronamerni do Cerkve, ki jim možgane ni okužil komunistični virus izpred tričetrt stoletja. Zato čutijo, da so naše cerkve del slovenskega naroda in ponosa. Da je večina mest, krajev in vasi zaznamovanih s čudovitim spomenikom preteklosti, ki je njihova cerkev. Pa saj tako razmišlja absolutna večina Slovencev.

Tovariš poslanec Möderndorfer pač mora biti trobilo preživele partije, da si bo po končani poslanski karieri obetal še borčevsko penzijo, ki je v naši državi dedna. Slovenija je v tem edinstven primer v svetu. Bo treba molit za zdravo pamet.