Čas je za aktiven državljanski upor proti poskusom omejevanja svobode govora

Foto: STA

V času, ko Slovenija dobiva novo vlado po okusu globoke države in s hibridno koalicijsko stranko Levica, smo lahko upravičeno zaskrbljeni. Ne le zaradi politične prevare, s katero bomo dobili le nekoliko preoblikovano vladno ekipo iz prejšnjega mandata, pač pa tudi zaradi vse bolj očitnih napadov na svobodo govora, kar nas vrača v čas zloglasnega 133. člena kazenske zakonodaje v času komunistične Jugoslavije. Kar pomeni, da so opozorila pred vse bolj očitno venezuelizacijo Slovenije zelo na mestu.

Še posebej pa želimo izpostaviti tri najbolj očitne primere napadov države na ustavno zagotovljeno svobodo govora:
1. Poskus degradacije dr. Jožeta Dežmana in dr. Jožeta Možine – medtem ko je zgodovinar Dežman nedavno dobil zadnji opomin pred kazensko tožbo, se bo primer novinarja in avtorja uspešnih projektov s področja dokumentarnih filmov Možine obravnaval na izredni seji Programskega sveta RTV Slovenija, kjer je mogoče pričakovati pritiske skrajnih levičarskih krogov, kamor spadajo tudi nekateri novinarji omenjenega medija, da se oddajo Pričevalci ukine, Možino pa umakne s seznama novinarjev, k čemur odločilno prispeva tudi vodstvo javnega zavoda RTV Slovenija, ki očitno popušča nesprejemljivim zahtevam Zveze združenj borcev za vrednote NOB, namesto da bi zaščitilo svojega sodelavca.
2. Poskus kazenskega pregona tajnika Slovenske škofovske konference (SŠK) dr. Tadeja Strehovca – slednjemu zaradi objave članka na spletnem portalu 24kul.si, v katerem je razkril imena in priimke nosilcev abortivnega lobija, torej aktivistov, ki javno podpirajo umor nerojenih otrok, grozi celo zaporna kazen, pregon pa je na zahtevo levičarskih aktivistov prevzelo celo državno tožilstvo. Takšna praksa slovenskega pravosodnega sistema kaže na to, da smo se znašli v novem totalitarizmu, kjer je vsako odstopanje od deklarirane politične korektnosti kaznivo dejanje, povezano z nestrpnostjo.
3. Poskusi omejevanja in cenzure javnih objav Generacije identitete Slovenije, pa ne samo na internetnih omrežjih, kot je Facebook, ampak tudi z napovedjo prepovedi knjige »Manifest za domovino« pri založbi Nova obzorja. Povsem očitno je, da pri teh poskusih niso aktivne samo posamične skupine, ki spadajo k mednarodnem skrajno levičarskem gibanju Antifa, ampak gre tudi za delovanje državnih organov, še zlasti v luči prihodnje vlade, v kateri bo glavno vlogo imela stranka Levica, ki so bi hkrati uzurpirala status opozicijske stranke.
Krščanski forum SDS zato apelira na vse državljanke in državljane Slovenije ter vse organizacije civilne družbe k aktivnemu državljanskemu uporu proti poskusom omejevanja svobode govora. Ob tem posebej poziva tudi slovenske škofe, da se izjasnijo ne samo glede primera kazenskega pregona tajnika SŠK, ampak tudi glede medijskih napadov na murskosoboškega škofa dr. Petra Štumpfa, praktično edinega slovenskega škofa, ki še upa izstopati iz okvirov zapovedane politične korektnosti. Preveč dolgo časa smo molčali, zdaj je čas za aktiven državljanski upor novemu totalitarizmu.