Brezplačna jubilejna e-izdaja Nove zaveze in Psalmov

NZ&Ps-Jub_600x960PREJELI SMO. Ob dvajsetletnici delovanja je Svetopisemska družba Slovenije pripravila elektronsko izdajo Nove zaveze in Psalmov.

V zadnjem času je poraslo povpraševanje po e-publikacijah, zato je Svetopisemska družba Slovenije v svojem poslanstvu širjenja Svetega pisma in njegove dostopnosti odgovorila z več e-knjigami. Ob letošnji 20. obletnici delovanja Svetopisemska družba Slovenije s ponosom predstavlja elektronsko izdajo Jubilejnega prevoda Nove zaveze in Psalmov iz Ekumenske izdaje.

Elektronski izvod Nove zaveze s Psalmi je brezplačno dostopen v dveh formatih, e-PUB in MOBI na osebno zahtevo preko spletne strani: www.svetopismo.si/nzps.html.

Jubilejni prevod Nove zaveze je nastal na pobudo Združenih svetopisemskih družb. Prvič je izšel v Ljubljani leta 1984, popravljena in revidirana izdaja pa leta 1990. Služil je kot izhodišče za Slovenski standardni prevod, ki je izšel leta 1996. Dodani pa so Psalmi iz Ekumenske izdaje, ki je izšla leta 1974.

Pri Svetopisemski družbi Slovenije so doslej pripravili že več e-knjig z biblično vsebino. Besedilo celotnega Slovenskega standardnega prevoda je na voljo na posebni mobilni različici strani www.biblija.net, ki je primerna za brskanje s tabličnimi računalniki in mobilnimi telefoni.

Društvo Svetopisemska družba Slovenije, je nepridobitna družba za prevajanje in širjenje Svetega pisma. Je članica Združenih svetopisemskih družb, ki delujejo v več kot sto osemdesetih državah sveta. Svetopisemska družba Slovenije letos praznuje 20-letnico svojega obstoja.