Protivladni protesti: Napredovali od granitnih kock do koles

Antijanšizem je v Sloveniji pridobil domovinsko pravico

Antijanšizem je aktivno prisoten v slovenski družbi že tri desetletja in si je gotovo pridobil domovinsko pravico. Spodobi se, da bi mu dali ime. Jaz bi predlagal “antija”.  Upam, da se bom s tem prikupil levici, ki ji je všeč izraz antifa.  

Pretekli teden sem videl na internetu posnetke lepo organizirane kolesarske revolucije v “številnih mestih in krajih Slovenije”,  kot so se izrazili na RTV SLO.  No, v primeru s prejšnjo revolucijo je to gotovo napredek: od granitnih kock do koles.

Tudi v Ameriki so bili na več krajih protesti. Ljudi je jezilo, ker je Amerika že dlje časa zaprta in so ljudje brez služb in zaslužka. Seveda so bili to v glavnem republikanci. Demokrati bi raje videli, da je odpiranje bolj zadržano.  

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

Antijanšizem pridobil domovinsko pravico

Kaj pa v Sloveniji?  Ravno nasprotno. Tam je protestirala t.i. levica, ker je preveč omejevanja gibanja, militarizacije, diktature. Ni jim šlo za odpiranje z namenom, da se zažene gospodarstvo. Sumim da je bilo med protestniki precej državnih in javnih uslužbencev, študentarije ter penzionistov.  Njihovih financ epidemija ne prizadene. Hvala Bogu, so bili vsaj spet na svežem zraku in si znova usposobili glasilke. 

V resnici in kot vedno je šlo le za antijanšizem. Ta je “aktivno prisoten” v slovenski družbi že tri desetletja in si je gotovo pridobil domovinsko pravico.  Spodobi se, da bi mu dali ime.  Jaz bi predlagal “antija”.  Upam, da se bom s tem prikupil levici, ki ji je všeč izraz antifa.  

Publikacija Forbes je ravno sporočila, da je Slovenija kot prva evropska država razglasila konec karantene in zmanjšanje drugih omejitev. Zanima me, proti čemu bo zdaj protestirala levica.  No, se bo že kaj našlo, dokler je na oblasti Janša.