A. Primc, 24kul: Čas je za nove obraze v pravosodju

Kako alarmantno je stanje v Sloveniji, kaže nedavna raziskava Ernst&Young. Iz nje izhaja, da je Slovenija št. 1. po korupciji na svetu ter da je pri nas za 900% več korupcije kot npr. v Švici. Nerazsodni prva in drugostopenjska obsodba Janeza Janše sta samo še dodatna dokaza, da je naše pravosodje eno najbolj nestrokovnih, koruptivnih in politično odvisnih na svetu.

Po 24 letih samostojnosti se je izkazalo, da je prav “nedotakljivo” pravosodje eden ključnih virov vsesplošne krize. Pravosodju smo dali 24 let časa, da se reformira, pa se ni in se očitno tudi ne bo. Zato je o njem potrebno pogumno spregovoriti in izvesti spremembe, brez katerih Sloveniji ne bo šlo na bolje. Kaj pomaga, če bomo skoraj vsi delali na polno in varčevali do onemoglosti, ko pa bo nekaj tisoč ljudi z dovoljenjem pravosodja še naprej na veliko kradlo?

Največji problem pravosodja ni, da so na mnogih najpomebnejših položajih nekdanji člani Zveze komunistov, ampak da mnogi od teh nestrokovno in pristransko delajo brez kakršnegakoli tveganja. 24 let smo upali, da se bo pravosodje spremenilo. Sedaj je jasno, da se samo od sebe ne bo. Če pravosodje ne deluje, je v državi nered, ki ga obvladujejo tisti, ki jim pravosodje to dovoli.

Koruptivni tožilci in sodniki brez tveganja lahko delajo, kar hočejo ali pa nič ne delajo!

Tragedija Slovenije je, da ljudje, ki jih je partija nastavila za sodnike in tožilce z namenom, da bodo preganjali človekove pravice, sedaj razsojajo o človekovih pravicah.

Več lahko preberete na 24kul.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.