Veseli december po slovensko

V balkanskih komunističnih medijih, ki jih je v Sloveniji   “j…no” več od slovenskih, ni veliko govora o trpljenju žrtev poplav in o smrtno nevarnih obolenjih zaradi okužb dihal. Po pisarnah, v avtobusih in manjših lokalih, skoraj samo še balkanskih dnevnih barih (kafičih), pa se mirno pogovarjajo, kot so se nekoč v Nemčiji in tudi skoraj v vsej Evropi pripadniki prave rase pogovarjali o Judih, češ da gotovo v tej epidemiji umirajo samo zdravstveno izčrpani, tam s Koroške, in okuženi starci in starke, ki pa jim “itak” ni mogoče pomagati. Drugače pa, hvala Bogu, letos niso v veljavi “je..ni” Janševi ukrepi, zato bomo lahko ves veseli december “ful žurirali” najbolj pa v Jankovićevi Ljubljani. In pade tudi kaka pripomba, da je “ful zaj…l Slovenčke”, ker jim je za trikrat  podaljšal pot v službo, tako da bodo morali nekateri v službo iz Kranja v Ljubljano že ob treh ponoči, vrnili pa se bodo ob osmih zvečer. Tako se bo Janković menda rešil uslužbencev z Gorenjske in bo raje pripeljal v ljubljanske urade svoje sorodnike in prijatelje z Balkana. Kako čudovit balkanski župan Ljubljane!
Nekako tako letos v Sloveniji potekajo veseli december  in kar več vrst epidemij z okužbami dihal. Vsakdo se lahko kar sam zdravi (če mu termometer kaže 41,5 ne klice zdravnika, temveč duhovnika, kot menda piše v “slavnem” obrazcu za samodiagnosticiranje). In prav nikjer ni opaziti, da bi se dogajalo kaj resni epidemiji podobnega. Samo prehlajeni smo številni. Nekateri slovenski pogumni zdravniki, ki bi jim večina balkanskih anticepilcev (prav ti najraje stranke v trgovinah in lokalih silijo, naj ne nosijo mask!) najraje poslala “šus” v glavo, pa so vendarle povedali o vseh mogočih letošnjih  dihalnih okužbah. Ampak oni ne morejo sprejeti v oskrbo vseh nujnih primerov. Zato verjetno najstarejši in najbolj ranljivi preprosto pomrejo, ker je za vlado zdaj pač vesela sezona, veseli december umiranja nekoristnih in državni zdravstveni proračun preveč obremenjujočih starčkov in stark.
Najbolj so ganljivi tisti balkanski poslanci v navideznem slovenskem parlamentu, ki so včeraj – s sv. Marijo in  sv. Jožefom kot beguncema na ustih – pretakali solze “sočutnosti” zaradi  nesrečnih in vse pomoči potrebnih – zlasti pa vrednih – Hamasovih terorističnih vojakov, ki so s skokom čez slovensko mejo postali “naši” bratje teroristi. Ganljivi so ti balkanski poslanci tudi zato, ker  so hladni kot “špricar”, ko gre za obupne razmere, v katerih so slovenski poplavljenci zaradi revščine in slovenski starostniki zaradi več vrst epidemij dihal. Mirno jih pustijo, naj se vendarle”stegnejo”. Pa tudi oblastem v EU ne diši razglašanje kakršnekoli resnice o letošnjih dihalnih epidemijah, imajo preveč veselja s propagando za pomoč Hamasu in sprejemanju njegovih borcev, če je le mogoče v boljše evropske hotele, da bi si nekoliko opomogli od terorističnih pokolov v Izraelu. V državi, ki je prav nihče ne mara, ampak ne zaradi Judov,    ker bi bil to antisemitizem, temveč zaradi desne – nacistične – politike izraelske vlade. Zato so postali ne bolni slovenski poplavljenci, starčki in starke, ki so jim zaradi epidemij šteti dnevi, temveč Hamasovi  teroristični borci, punčica v očesu slovenske leve politike, torej sedanje železne oblasti.

V različnih medijih lahko zadnje dni beremo pretresljive zgodbe o ravnanju balkanske vlade dr. Goloba s slovenskimi poplavljenci in  starostniki. Ampak svobodnega plesa poln “veseli december” in še bolj vesele in razveseljive gospodarske razmere vladni gospodi preprosto ne dovoljujejo, da bi javnosti povedala še eno veselo dejstvo, da zaradi hudih dihalnih obolenj smrt prav veselo kosi med slovenskimi starostniki, še zlasti med tistimi, ki potrebujejo zdravniško pomoč.

Frančiška Buttolo