Vem zakaj bom zamenjal NLB za drugo banko

Bloger Ervinator piše na blogu Razglednice z mojega vrta o dogodih, ki so izbili prepolnemu sodu dno, da se je odločil zamenjati NLB za drugo banko. Takole utemeljuje svojo odločitev:

“Motiv za akcijo je prišel iz NLB. Prepolnemu sodu je dno izbil podpis sedmih bank, ki so Grepu (ŠRC Stožice) odobrile 115 milijonov sindiciranega posojila. Med bankami podpisnicami je seveda tudi NLB. Taista NLB, ki sama potrebuje dodatna sredstva, se pravi dokapitalizacijo, in sicer zaradi slabih naložb, bilančnih slabitev in težav svojih odvisnih družb (glej: Bogomir Kovač, Mladina 2010/27). Menda sindikat bank (NLB, NKBM, Banka Celje, Abanka, SID banka, Gorenjska banka in Factor banka) boljše možnosti sploh nima, saj so banke do Grepa in njegovih podizvajalcev že tako hudo izpostavljene, da bi potop projekta na njih finančno vplival še bolj pogubno kot pa odobritev visoko tveganega posojila (glej: Dnevnik 15.7.2010).

Če bi svoja denarna sredstva še naprej v hrambo zaupal kateri od bank v sindikatu, bi se počutil kot soudeleženec pri Jankovićevih gradbeniških barabijah, političnih zlorabah bančnega sistema in ideološki noriji postavljanja spomenikov Titovi diktaturi.”

Preberite si celoten prispevek.

Foto: Spletna stran NLB