Vabilo: Srečanje pod lipami s Karlom Bolčino

karel bolcinaProtagonist novega srečanja pod lipami, ki bo v četrtek zvečer v Kulturnem centru Lojze Bratuž, bo slovenski duhovnik Karlo Bolčina. Pred kratkim je obhajal svojo srebrno mašo, duhovniški jubilej bo zato priložnost za pogovor o duhovništvu, vlogi duhovnika v današnji družbi, pa tudi o slovenski Cerkvi pri nas in v matici. Spregovoril bo o prehojeni poti, preizkušnjah, zadoščenjih in novih izzivih, sončnih in senčnih straneh današnjega časa, za katerega velja definicija, da je v primežu krize vrednot. Pa tudi o tem, kako se njegovo poslanstvo vključuje v ta svet in med ljudi.

Karlo Bolčina je Goričan, dekan v Štandrežu in župnik v tem slovenskem predelu goriške občine. Dejaven je na številnih področjih, zaradi pomanjkanja slovenskih duhovnikov se s sobrati vsak dan spopada z versko službo v številnih vaseh. Je izvedenec za cerkveno pravo, na goriški nadškofiji je zadožen za številne službe, je tudi član več komisij slovenske Cerkve, poznan je tudi kot komentator na slovenskih medijih. “Veseli me, da sem duhovnik”, je povedal v intervjuju ob duhovniškem jubileju v Novem glasu.

Na večeru, ki ga v skupnem sodelovanju prirejata Kulturni center Lojze Bratuž in Krožek Anton Gregorčič, se bo z jubilantom pogovarjala Solange Degenhardt, profesorica verouka, ki je iz misiologije diplomirala na gregorijanski univerzi v Rimu, delovala je več let v Afriki, in sicer v Togu, v zadnjih letih pa poučuje na naših šolah na Goriškem.

Srečanje pod lipami bo v četrtek, 31. julija, ob 20.30 pod lipami v Kulturnem centru Lojze Bratuž, v primeru slabega vremena pa bo v komorni dvorani goriškega hrama.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.