Vabilo: Mednarodni simpozij “Državljani in demokracija v postsocialističnih/komunističnih državah”

volitve-prve-demokraticneZdruženje krščanskih poslovnežev Slovenije, Socialna akademija, Društvo Fokus 2031, Inštitut dr. Janeza Evangelista Kreka, Društvo Slovenski katoliški izobraženci, Fundacija Konrad Adenauer Stiftung in Časnik vabimo, da se v četrtek, 6. oktobra 2016, udeležite mednarodnega simpozija »Državljani in demokracija v postsocialističnih/komunističnih državah«, ki bo potekal v Državnem svetu RS, v Ljubljani.

Simpozij je eden izmed dogodkov ob praznovanju 25-letnice samostojnosti Slovenije. Njegov namen je prispevati h krepitvi vloge državljanov in civilne družbe v Sloveniji, glavni cilj pa krepiti razumevanje stanja demokracije in državljanske udeležbe oziroma participacije. Na podlagi rezultatov simpozija želimo začrtati potrebne aktivnosti za večjo in odgovornejšo družbeno participacijo državljanov v civilni družbi in pri ključnih državnih odločitvah. Simpozij je nadgradnja petih tematsko obarvanih dogodkov v okviru Socialnega tedna 2016.

Pričakujemo okoli 50 povabljenih udeležencev iz Slovenije in tujine. Dogodek bo medijsko podprt tako v slovenskem kakor tudi v mednarodnem prostoru.

Vabljeni ste, da se nam na simpoziju pridružite, svojo udeležbo pa prosim sporočite na: [email protected] in nam zaradi poenostavitve varnostnih ukrepov ob vstopu v Državni svet sporočite:

  • vaše ime in priimek,
  • naslov bivališča, kot je naveden v osebnem dokumentu, s katerim se boste identificirali,
  • številko osebnega dokumenta.

Dodatne informacije dobite na tel. 041-685-914.

Program simpozija si lahko ogledate na povezavi.