T. Mamić, Socialni teden: Treba se je izpostaviti

Leta in leta spremljam družbeno dogajanje. Imam svoje mnenje, ki ga povem naglas. Pa čeprav jih za to dobim po glavi.

Osnovni problemi slovenske družbe so trije, ki kot cokla zavirajo razvoj družbe in države. Prvič, nepravično in spolitizirano pravosodje. Drugič, nesvobodno tržno gospodarstvo, ki je v primežu političnih apetitov tranzicijske levice. Tretjič, nepluralni in politično opredeljeni mediji.

Da bi vse to skupaj spremenili, je potreben nov družbeni konsenz. Le tako lahko skupaj ustvarimo drugo republiko, reformirano ali resetirano Slovenijo.

Brez klasične politike ne bo šlo. Kljub apatičnim volivcem. Naveličanim že ob sami omembi volitev. Kljub krščanskim socialistom, ki se že leta in leta naslajajo v kritiziranju pomladnih politikov in z volilnim glasom ali abstinenco izdatno pomagajo prevladi levičarstva v državi. Kljub zagretim pomladnim politikom in volivcem, ki večino svojega političnega žolča potrošijo na grdih besedah o drugih pomladnih politikih.

Seveda je potrebna nova pot. Prečiščenje. Tudi nove politične stranke. A vendar ostajajo temelji isti. A vendar ostajajo politični sopotniki isti.

Vsak človek se velikokrat znajde pred dilemo, ko dobi ponudbo za aktivno sodelovanje v politiki. Odločiti se mora, ali bo še naprej samo kritiziral ali pa bo kaj tudi naredil. Ali bo še naprej pustil, da državo (občino) slabo upravljajo drugi, ali bo sam ponudil drugačno rešitev.

Seveda je za tako odločitev potreben pogum. Treba je tvegati. Posledice so lahko zelo hude.

A vendar. Bomo še naprej pri miru pustili, da nam državo (ali občino) vodijo ljudje, ki dnevno zadolžujejo naše otroke? Bomo še naprej pustili, da nam razkrajajo državno ureditev in nas spreminjajo v Belorusijo?

Nekaj je treba storiti. Prevzeti odgovornost in se izpostaviti. Kljub ceni.

Več lahko preberete na strani Socialnega tedna.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.