SSK: 20. tabor slovenskih otrok po svetu

tabor otrokSlovenska konferenca Svetovnega slovenskega kongresa pripravlja jubilejni 20. tabor slovenskih otrok po svetu, ki bo potekal od 30. julija do 6. avgusta 2016 v bližini Maribora.

Tabor je namenjen druženju mladih med 10. in 15. letom starosti, ki živijo izven Slovenije, spoznavanju kulturne in naravne dediščine Slovenije ter nenazadnje učenju slovenskega jezika. Vsako dopoldne bodo namreč imeli šolo slovenskega jezik in kulutre. Razdeljeni bodo v skupine glede na predznanje slovenščine. Slednja je tudi pogovorni jezik na taboru, a z veseljem medse sprejmejo tudi tisti, ki še ne govorijo dobro slovensko.

Prizorišče tabora se seli po slovenskih pokrajinah, letos je na Štajerskem. Tako bodo udeleženci v prostem času spoznali Maribor in okolico ter se udeležili različnih delavnic. Veliko časa bo za šport in družabne igre, pa tudi za pogovor.

Prijaviti se je potrebno do 20. maja oz. do zapolnitve prostih mest. Prijavnice najdete na spletni strani SSK.

Za informacije in pojasnila vam je Luka Klopčič na voljo vsak delovnik od 8.00 do 15.00 ure na telefonski številki +386-1-24-28-552 ali na e-naslovu.

SSK navaja, da prispevek za udeležbo na taboru znaša 170 evrov in vključuje: polni penzion (zajtrk, kosilo, večerjo in malico), bivanje v počitniškem domu, animacijo, pohode, delavnice, prevoze z avtobusom, oglede in vstopnine. Pričakujemo, da bodo starši oz. predstavniki društev sami poskrbeli za prihod otrok na mesto tabora.