Slovenija ne sme postati igrača oligarhov!

Slovenke, Slovenci in vsi državljani Slovenije!

Ob tokratnih volitvah predsednika Republike Slovenije se nam ponuja enkratna priložnost, da presežemo tragično razklanost državljanov, ki nam že trideset let preprečuje doseganje družbenih ciljev slovenske osamosvojitve. Namesto da bi si kot normalni narodi krojili prihodnost, prijetnejše in prijaznejše razmere, se prepiramo okoli preteklosti, ki je nihče ne more spremeniti.

Kandidatka dr. Nataša Pirc Musar si je za  predvolilni boj izbrala vprašanje vrednot. Pri tem uživa podporo:

  •  Zorana Jankovića,

– ki zahteva spolne usluge nesrečne farmacevtke,

– ki ne pusti nesrečnih Romov pokopati na Žalah,

– ki še nerojene otroke razglaša za narodne izdajalce,

– ki izrablja spomin na mrtve za politične balkanalije,

  • dr. Danila Türka,

– ki so mu povojni poboji 15.000 državljanov drugorazredna tema,

– ki odkrito kaže razumevanje za morilce nesrečnih Ukrajincev,

  • in Milana Kučana,

– ki že ves čas po osamosvojitvi z odpiranjem zgodovinske problematike razdvaja narod,

– ki je omogočil nastanek plasti bogatašev, ki so olastninili nekdanje družbeno premoženje,

– ki je soglašal z uničevanjem socialne države,

– ki z vzpodbujanjem ideološke in oblastne nestrpnosti deli slovenske državljane,

– ki ni sposoben razumeti, da so v demokraciji politični nasprotniki tekmeci, ne pa razredni sovražnik.

Če bi bila dr. Nataša Pirc Musar dosledna svojim trditvam o sebi, bi se morala takim in podobnim podpornikom javno odreči. Nerazumljivo je, kako se vključuje v oblastna prizadevanja svojih včerajšnjih nasprotnikov, predvsem tistih, ki so jo pred vso slovensko javnostjo prikazovali kot kandidatko najbogatejših oligarhičnih krogov Slovenije, ki oblast izkoriščajo, tudi preko davkov, za siromašenje države. S sprejemanjem njihove javne podpore priznava utemeljenost njihove kritike. Ob njihovem sprejemanju med svoje podpornike najbolj omalovažuje človekove pravice, na katere se stalno in povsod  sklicuje. Slovenija ne sme postati igrača oligarhov!

Z demoniziranjem stranke, ki ji je pripadal dr. Anže Logar, in govorjenjem o strahovladi ne samo potvarja resnico, ampak se norčuje iz slovenske demokracije. Zakaj jih kot nadpovprečna pravnica, za kar se razglaša, ne toži, če verjame v svoje trditve? Bodoči predsednik ne more uporabljati jezika in kulture pouličnega obračunavanja. Ima vso pravico, da jo zavrača, ne sme pa ne njej in ne njihovim pripadnikom pripisovati »nahrbtnika«, kot ga imajo oni, ki nosijo odgovornost za okoli 15.000 pobitih Slovencev po II. svetovni vojni in za okoli 100.000 ekonomskih migrantov, ki so morali po II. svetovni vojni med »gastarbajterje«. Zakaj se povezuje z onimi, ki sejejo med državljane za lažje vladanje strah pred mrazom in lakoto ter revščino, ki jo načrtno poglabljajo?

Slovenke, Slovenci in vsi slovenski državljani! Živimo za prihodnost, ne preteklost! Imamo jo v svojih rokah. Dovolj je delitev državljanov in vlade strupene ideološke nestrpnosti. Osamosvojili smo se zato, da imamo pravico biti različni, ne pa sovražni. Življenje je zato prekratko in pretežko! Dr. Anže Logar obljublja prizadevanja za evropsko primerljiv način življenja. Dovolj je sovraštva in nestrpnosti. Zagrabimo normalnost in strpnost, ki nam jo ponuja. Bodimo kovači lastne sreče, ne igrača politikantov in sumljivih bogatašev.