Rok Čakš: Opravičilo Futuri, ker ne razumemo njihove genialnosti

Nad viralnim video fiaskom nesposobnih vladnih PR strategov se te dni zgraža vsa Slovenija, ampak v čem je pravzaprav problem You Tube performansa Urške Čepin? Je blondinka prebutasta ali prepametna za slovenskega volivca? Morda njen video nastop preveč asociira na tiskovne konference premiera Pahorja? Je problem v nekaj desettisočakih davkoplačevalskega denarja, ki sta si ga za amaterski izdelek prijateljsko razdelili agencija Futura in z vladnim kabinetom povezan Vest.si?

No, najbrž gre verjeti kreativnem direktorju agencije Futura Vitu Verliču, ki pravi, da: “ciljna občinstva niso sposobna več dojeti ‘globine’ sporočil.” Oziroma, če prevedem v jezik, ki ga bomo razumeli vsi: folk je prebutast, da bi razumel genialnost strategov marketinške manipulacije. In, kot je še kreativni strateg pribil v Odmevih, prav je, da bi se jim ljudstvo zaradi nerazumevanja sporočila opravičilo. Zato, v imenu ljudstva, gospod Vital Verlič in ostali, prosimo oprostite, da smo tako neumni.

Svoja intelektualna obzorja imamo pač priložnost širiti preko poglobljenih reklam za jogurte in pralne praške ter poučnih tv serij, kot so Big Brother, Kmetija, Slovenija ima talent, Trenutek resnice, nadaljevanj katerih na naših TV programih ni videti konca.  V njih nas Nine, Urške in La Toye z vso resnostjo in brez odvečne parodije poučujejo o sodobnih idealih in vrednotah ter nas vodijo na naši poti duhovno-miselnega dozorevanja.  

Za plastificirano fasado tv barbik in instant Calvo tun pa si, ob statistikah gledanosti in žvenketom evrov iz vse bolj obobožanih ljudskih žepov, roke manejo prav ti marketinški bogovi, ki se danes čudijo, da ljudje ne razumejo njihove genialnosti in za to zahtevajo celo opravičilo. Stvar je tako komično absurdna, da je skoraj že žalostna.  Najprej folk poneumljajo do skrajnosti, potem pa naenkrat od njega zahtevajo čut za intelektualno dojemljivost.

A folk je tokrat spregledal njihovo umazano igro in povzročil spin, zaradi katerega bo velike manipulatorje še dolgo bolela glava. Ali, kot je na Razgledih zapisal Vojko, ugriznili so se v lasten rep in počasi dojemajo, da je njihov.  Enkrat za spremembo ima tokrat ljudstvo njih za norca in ne obratno.  Vse, kar bi v imenu naroda še bilo za reči, je: »Gospod Verlič zahtevamo opravičilo, da ste nas naredili neumne!«  in zapreti pipico, s katero hranijo svojo egotripsko »genialnost«.

Vir: Drugi svet