Replika na Grandin članek o strahu pred levico

Globoko obžalujem, da nekdo, ki se diči z akademskim naslovom, govori kar na počez.  Od teh in takšnih ljudi zahtevamo terminološko natančnost.

 

  • V Sloveniji nismo imeli komunističnega režima, ker nismo imeli komunizma. Imeli smo socializem. Pojem komunizma je bilo le nekaj kar se nam obeta za prihodnost. Nedopustna nenatančnost dr. Granda!
  • Zloma komunističnega režima torej ni moglo biti. A tudi zloma socialističnega sistema ni bilo, ampak se je ta mirno prepustil volitvam in bil poražen s strani koalicije Demos. Demos je med svojim mandatom temeljito preoral lastninske odnose in prekinil vzvode moči nekdanjih socialističnih oblastnikov.
  • Demos je vzpostavil način vladavine, ki je dal vsaki ideji toliko moči, kolikor si jo je slehernik (njegova stranka), zmogel priboriti na volitvah. Torej, dr. Granda. Če so bile nekatere vlade – po vašem mnenju – preveč leve, to niso bile zaradi kontinuitete socialističnih oblastnikov, ampak so bile po volji ljudstva.
  • Milan Kučan naj bi simpatiziral z Rusi in naj bi Slovence nagovarjal v tej smeri. Spoštovani,  ne jaz osebno in tudi ne mnogi Slovenci ne potrebujemo Milana Kučana, da bi z lastno glavo videli, da so vzroki za ukrajinski spopad, globalni.  Gre za dolgoletno izpričano dejstvo, da Rusi nočejo atomskega orožja na svojem dvorišču (Tudi ZDA tega niso hotele leta 1962, ko so Rusi začeli instalirati rakete na Kubo).  Vojna v Ukrajini se bo končala tisti hip, ko se bosta ZDA in Evropa izjasnila, da ne bosta instalirala atomskega orožja v Ukrajino.  Seveda pa hitra prekinitev spopadov ni v interesu vojaške industrije, ki je resnični vladar spopada.
  • Govorite o Udbomafiji, dr. Granda. Udbomafija je prazen pojem, ki si ga je izmislila desnica, da bi demonizirala levico.  Udbomafije torej ni. V parlamentarni demokraciji so le kazniva dejanja, ki se preganjajo po zakonu.  Delikventi, ki kršijo naše zakone pa so, po Gaussu, enakomerno razdeljeni na levico, sredino in na desnico.
  • Svarite nas, dr. Granda pred repom evropske zgodovine, če pridejo na oblast leve stranke. Ne bojte se, dr. Granda. Levica nas ne bo pripeljala na rep zgodovine.  Tam smo že zdaj.  Celotna Evropa. Na repu. Nesposobno evropsko vodstvo in naš resnični oblastnik – ZDA, nas je na rep potisnil v zadnjih dveh desetletjih.  Tako naša levica, kot sredina in desnica so le orodje velekapitala.  Vrnimo se v leto 2004, ko smo bili zadolženi (Pod Ropom) za 3 milijarde dolarjev. S prihodom Janše in s sprejemom evra, smo se začeli zadolževati, ne glede na to ali nas je vodil Janša ali nekdo z leve strani političnega pola.  Dolg je linearno rasel navzgor, do današnjih, koliko že?, 40 milijard dolarjev.  Po rezultatih lahko vidite, da imajo in levi in desni istega gospodarja.  Razlikujemo se le v pogledu na zgodovino.  Ali si za rdeče ali si za bele. Izven tega smo vsi enaki.  Rojevamo se, živimo, vzgajamo otroke in na koncu umremo.