Radio Ognjišče: Ustanovljena Koalicija za otroke gre

Komisija Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci je v četrtek zvečer v Antonovem domu na Viču v Ljubljani pripravila posvet o predlogu napovedanih sprememb Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Poslanci Državnega zbora bodo predvidoma že v začetku marca glasovali o redefiniciji zakonske zveze, ki naj ne bi bila več skupnost moža in žene, ampak le skupnost dveh oseb. Ta zakon tako omogoča posvojitve otrok tudi v istospolne skupnosti.

Predsednik Komisije pravičnost in mir p. Tadej Strehovec je uvodoma predstavil stališče Cerkve do tega tako pomembnega vprašanja. Član omenjene komisije France Cukjati pa je spregovoril o postopku sprejemanja omenjene zakonodaje. Opozoril je na primere v drugih državah, ki vodijo v absurdne situacije, pa tudi na homoseksualno propagando v šolah, ko otroke poskušajo prepričevati naj si spol izberejo sami, pa tudi eksperimentirajo s svojo spolno usmerjenostjo. »Genetika pa dobro ve, da je vsaka vaša celica ali moška ali ženska. Vse celice v človeku so ali moške ali ženske«, je bil jasen Cukjati in dodal: »To igranje, to nespoštovanje narave, to igranje s človekom, to ni krščansko in to ni človeško«. Svet je bil odrešen iz družine, propadel pa bo, ko tega ne bo več, je še poudaril.

Tomaž Merše iz Družinske pobude pa je poudaril: »Kateri je oče lahko miren in ne stori nič takrat, ko ve, da njegovim otrokom v osnovni šoli predlagajo, naj razmišlja o tem, kakšnega spola sploh je, ali bi ga morda spremenil; ko mu predlagajo, naj si predstavlja sebe v spolnem odnosu s svojim sošolcem, najboljšim prijateljem. Medtem, ko vsi vemo, da otroci v osnovni šoli potrebujejo ljubezen in ne seks. Katera mama je lahko mirna, mirne vesti, tiho in ne ukrene nič, četudi ve, da lahko, ko ve, da nekateri hočejo potiskati otroke, ki ostanejo brez staršev, ki so že tako prizadeti, v dvomljivo okolje istospolnih partnerskih skupnosti. Mislim, da tega kot starši, kot stari starši, ne moremo kar tako mirno gledati, četudi se je upirati težko«.

Povabil je vse navzoče, da se ne ustrašijo, ampak organizirajo in skupaj nastopijo v obrambo otrok in družine.

Naznanil je ustanovitev nove koalicije z naslovom: Za otroke gre. Vodila jo bosta Metka Zevnik in Aleš Primc. »Ne bomo napadalni, ne bomo žaljivi, bomo pa odločni«, je še poudaril Merše.

Novoustanovljena koalicija 3. marca ob 16.30 pripravlja veliki shod pred državnim zborom.

Zapisala Marjana Debevec.

Več lahko preberete na strani Radia Ognjišče.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.