Prejeli smo: Tone Krkovič ob zaslišanju 17. maja za pomoč prosi MORS

Foto: Politikis.
Foto: Politikis.

Tone Krkovič je vabljen na novo zaslišanje v pravnem postopku glede sestrelitve helikopterja JNA med osamosvojitveno vojno. Zaslišanje bo opravljeno 17. maja 2016, na dan, ko je bila pred 26 leti ustanovljena Manevrska struktura narodne zaščite, ki jo je vodil Krkovič. Tone Krkovič se za pravno pomoč ob tem obrača na Ministrstvo za obrambo.

Spoštovana ga. ministrica za obrambo RS Andreja Katič,

vnovič Vam izrekam zahvalo za izkazano podporo in ponujeno pravno in siceršnjo pomoč v sodnem procesu proti meni zaradi sestrelitve helikopterja agresorske JNA leta 1991 nad Rožno dolino.

Iskreno povem, da sem bil po tihem prepričan, da Vaše cenjene pomoči v resnici ne bom potreboval. Na žalost pa po novih potezah subsidiarnih tožilcev ugotavljam, da si brez pomoči ekspertov za mednarodno vojno pravo ne bom mogel zagotoviti učinkovite pravne varnosti.

Zato Vas v skladu s ponudbo prosim za čimprejšnji sestanek s pooblaščeno osebo MORS – GŠSV za področje mednarodnega vojnega prava, kjer bi obrazložil vidik potrebne pomoči.

Ponovno zaslišanje v zvezi z novim, dopolnjenim obtožnim predlogom s strani subsidiarnih tožilcev, imam dne 17. 5. 2016 ob 10.00 na Okrožnem sodišču v Ljubljani.

S spoštovanjem,
Tone Krkovič