Prejeli smo: Prodajna razstava – Umetniki za karitas

umetniki karitasPotovanje prodajne razstave likovnih del, ki so nastala v 19. mednarodni likovni koloniji Umetniki za karitas v lanskem avgustu na Sinjem vrhu nad Ajdovščino pod naslovom »Pridite in poglejte« je v zaključni fazi. Del slik je od 6. julija do 15. avgusta na ogled v Frančiškovi dvorani na Sveti Gori nad Novo Gorico, del pa bo od 15. julija do 30. avgusta v hotelu Alp v Bovcu. Razstavo na Sveti Gori je odprl koprski škof Jurij Bizjak, v Bovcu pa je bo 15.7. odprl bovški župan Siniša Germovšek.

Na Sinjem vrhu nad Ajdovščino je od 19. do 23. avgusta 2013 potekala 19. mednarodna likovna kolonija Umetniki za karitas. Geslo kolonije in prodajnih razstav 2013/2014 je: »Pridite in poglejte«. Izkupiček prodanih del bo namenjen Materinskemu domu karitas. Dela iz 19. kolonije so bila septembra razstavljena na Sinjem vrhu, oktobra na Stalnem predstavništvu RS v Bruslju, novembra na dvorcu Zemono pri Vipavi, decembra v galeriji Ars v Gorici, v januarju 2014 v galeriji Družina v Ljubljani, februarja v Ars sacri v Mariboru, aprila v Peterlinovi dvorani v Trstu, maja v Mestni knjižnici v Murski Soboti, junija v Jakijevi hiši v Nazarjah Za enkrat je prodanih 51 likovnih del v skupni vrednosti 16.800 EUR.

Neprodana dela iz preteklih kolonij so bila v tem času razstavljena na Ministrstvu za obrambo RS v Ljubljani, v Domu Svetega Jožefa v Celju ter v Župnijskem domu v Mengšu.

Istočasno s potovanjem prodajnih razstav potekajo priprave na 20. mednarodno likovno kolonijo Umetniki za karitas, ki bo, pod geslom »Tujec sem bil in ste me sprejeli« potekala na Sinjem vrhu od 18. do 22. avgusta.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.