Prejeli smo: Poskusi ustrahovanja zagovornikov človekovih pravic

Foto: Inštitut za kriminologijo.
Foto: Inštitut za kriminologijo.

V Odboru za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin – Odboru 2014 z žalostjo, ogorčenjem in strahom spremljamo poskuse osebnih diskreditacij in diskreditacij aktivnosti Odbora 2014, ki se zavzema za pravico, pravičnost, pravno državo in vladavino prava.

Povsem neprimerno, nedostojno, žaljivo in sovražno je danes v javnosti dr. Dragan Petrovec podpornike Odbora 2014, ki vztrajamo pred Vrhovnim sodiščem označil za “zametek drhali”. Zagovorniki človekovih pravic in temeljnih svoboščin na Slovenskem smo za “uglednega” pravnika in penologa postali drhal. Izjava popolnoma nevredna resnega in odgovornega človeka, kakor tudi objave v mediju, ki ga financiramo vsi državljani.

V Odboru 2014 javno pozivamo pristojne državne organe, da zaradi jasnih elementov uporabe sovražnega govora ukrepajo po uradni dolžnosti, javni zavod RTV Slovenijo prosimo, da nam pojasni zakaj na svojih spletnih straneh podpira širjenje sovražnega govora, Varuhinjo človekovih pravic pa prosimo, da nas zaščiti pred tovrstnimi poskusi ustrahovanja.

V Odboru 2014 bomo nadaljevali z opozarjanjem, da je Slovenija edina država v Evropi, ki ima že 59. dan političnega zapornika, država, kjer sodišča množično kršijo človekove pravice in država, kjer še čakamo na dejansko vladavino prava.

Tako kot do sedaj, bomo mirno in dostojanstveno, vendar odločno in nepopustljivo nadaljevali s svojimi aktivnostmi. Od pristojnih organov pa pričakujemo, da nas bodo kot borce za človekove pravice zaščitili pred tistimi, ki jim za človekove pravice očitno ni mar.

Odbor 2014

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.