Prejeli smo: Ob smrti don Pierina Gelminija

Foto: direttanews.it.
Foto: direttanews.it.

V torek, 12. avgusta 2014, ponoči je v 90. letu življenja prenehalo biti srce don Pierinu Gelminiju, ustanovitelju Skupnosti Srečanje (Comunita Incontro). V njegovih skupnostih je našlo novo upanje in ponudbo za življenje tisoče fantov in deklet ter njihovih svojcev. S svojo karizmo, odločnostjo, dobroto in očetovsko ljubeznijo jih je don Pierino sprejel v svoje življenje, skupaj z njimi hodil novo pot. Pokazal jim je, da droga, ki je uničevala njihovo zdravje, medčloveške odnose in jih vodila v smrt, ne more uničiti človekovega dostojanstva in Božjega otroštva, ki ju je mogoče ponovno odkriti in z njim zaživeti odgovorno življenje v skupnosti. Verjel je v te mlade ljudi in jim vedno znova dajal priložnost, zato se ga bodo stotisoči vedno s hvaležnostjo spominjali.

Tudi Slovenci smo mu hvaležni, da je odprl vrata svojih skupnosti tudi pri nas in tako spodbudil rast Skupnosti Srečanje v naši deželi. V znak hvaležnosti in spoštovanja je leta 2000 prejel častni znak svobode Republike Slovenije z utemeljitvijo: »za delo in zasluge z mladimi zasvojenci in še posebej za razumevanje in prispevek pomoči potrebnim v slovenskem prostoru«. Cerkev na Slovenskem pa mu je priznanje za njegovo dolgoletno delo izkazala 2002, ko mu je takratni ljubljanski nadškof in metropolit Franc Rode podelil odličje Sv. Cirila in Metoda za njegovo pomoč slovenskim fantom in dekletom pri iskanju poti iz sveta zasvojenosti.

Naj mu bo Gospodar življenja bogat plačnik za vse dobro, ki ga je storil.

Slovenska Karitas, Zavod Pelikan – Karitas in vsi člani Skupnosti Srečanje v Sloveniji

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.