Prejeli smo: F. Matoz – Dokument je pristen

patria-matoz-jansaV zvezi današnjih izjav na tiskovni konferenci vrhovnega državnega tožilca mag. Andreja Ferlinca pojasnjujem, da smo na tiskovni konferenci predstavili več dokumentov, ki smo jih pridobili iz Finskega spisa. Tako smo predstavili elektronsko sporočilo z dne 19.9.2005 iz katerega izhaja, da je “Tone Krkovič upokojen” in popolnoma nepomemben in nima nikakršnega vpliva. To elektronsko sporočilo, ki poleg ostalih ni bilo vloženo v Slovenski sodni spis, je predmet obnove postopka. Je pa to ključen dokaz o tem, da se v obtožnici in sodbi zmotno zatrjuje, da je bil lokalni zastopnik za Patrijo izbran na sestanku 1.9.2005, predlagala pa naj bi ga vlada oz.Janez Janša. Istočasno smo predstavili dokument (domnevni razdelilnik) in zatrdili, da gre za dokument, ki je bil zasežen na računalniku na Finskem oproščenega Nittynena – predstavnika Patrije. Seveda gre za dokument, ki je bil brez kakršnih koli pripisov, saj je šlo za print iz excela. Ročno dopisana imena, pa naj bi po grafološki ekspertizi, ki jo je naročila obramba finskih obdolženih, bila dopisana naknadno in za to je obstojala velika verjetnost, da od enega od finskih kriminalistov. Vse to je razvidno iz dokumenta, ki sva ga prikazala na tiskovni konferenci. Kdo je na dokument dopisal imena in ” SDS PM JANZA” pa mora pojasniti tožilstvo, saj so z dokumenti razpolagali prav oni.

Pri tem pa je povsem jasno, da je nastop vrhovnega državnega tožilca povezan z nedeljskimi volitvami in gre še za en poizkus dikreditacije Janeza Janše. Pri tem pa javno pozivamo gospoda Vrhovnega državnega tožilca Andreja Ferlinca, da pojasni, zakaj elektronskega sporočila z dne 19.9.2005 (o katrem se na tiskovni konferenci ni izjasnil) niso predložili v spis? Upam, da ne zato, ker bi bil potem še dodatno “neznan” vpliv Antona Krkoviča?

Ker je sodba zoper Janeza Janšo nezakonita, brez konkretnega opisa kaj naj bi Janez Janša storil in seveda brez dokazov, moram poudariti, da je zelo pomembno, da se osvetli selektivno vlaganje dokazov s strani finskih ali slovenskih tožilcev, ki so imeli v času zasega dokumentacije le to v posesti.

Franci Matoz

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.