Prejeli smo: Dogajanja v Domu sv. Jožef v Celju

Metka Klevisar in Julka Zagar1.) Skupina: Pogovori o življenju in smrti

Redna srečanja, na katerih se bomo pogovarjali predvsem o življenju ter o vsem, kar nas bistveno zaznamuje in nas pogosto spravlja v stisko, pa o tem tako redko govorimo: o bolezni, starosti in smrti. Naša osebna izkustva so zelo dragocena in je vredno, da si jih izmenjamo. To nam lahko pomaga spoznati, da je tudi vse težko, kar doživljamo, za nas velika priložnost za osebno rast. Pogovori so namenjeni vsem, ne glede na starost, izobrazbo in poklic. Tu ni učiteljev in učencev, ampak smo vsi učenci v veliki šoli življenja.

Srečanje bo v ponedeljek, 23. decembra 2013, ob 17. uri
Voditeljici pogovorov: Metka Klevišar, dr. med. in Julka Žagar, dr. med.

slovenski_oktet_2_foto_janez_kotar_manj2.) Dom sv. Jožef Celje vabi na koncert iz novega sklopa ”Glasba na hribu”. Slovenski oktet pripravlja izbor najlepših božičnih pesmi. Koncert z naslovom Božič s Slovenskim oktetom bo v sredo, 25. decembra 2013, ob 16.00 uri, v cerkvi sv. Jožefa Celje. Vstopnice (12€) so na voljo na recepciji Doma sv. Jožef ali v trgovini Celjske Mohorjeve družbe v Celju.

Lepoto božičnih občutij so skušali v glasbo prenesti mnogi skladatelji. V božični glasbi so toni ubrani tako, da v nas obudijo milino in podobe iz otroštva, radost božične noči, angelsko petje, veselje nad rojstvom in novim življenjem. To lepoto nam v teh prazničnih dneh prinaša Slovenski oktet z organistom Tonetom Potočnikom.

Za informacije: recepcija Doma sv. Jožef Celje: 059-073-800

Dom sv. Jožef Celje