Poljanska obvoznica: gradnja predora (foto)

V torek, 15. februarja 2011 ob 11. uri je ob prisotnosti številnih gostov in domačinov potekala slovesnost ob začetku gradnje predora pod Stenom v Puštalu na trasi Poljanske obvoznice v občini Škofja Loka.

Pri začetku gradbenih del so bili navzoči predstavniki izvajalca, gradbenega podjetja Primorja, d.d., na čelu s predsednikom upravnega odbora podjetja mag. Dušanom Črnigojem, predstavnika obeh soinvestitorjev: župan Občine Škofja Loka mag. Miha Ješe in direktor DRSC mag. Gregor Ficko ter botra predorskih delavcev Irena Zore Willenpart.

Skupaj so odkrili kipec sv. Barbare, zavetnice gradbincev in rudarjev, ki ga je blagoslovil škofjeloški župnik Matija Selan ob asistenci kaplana Boštjana Prevca in župnika župnije Suha mag. Matjaža Zupana. Kip zavetnice se nahaja na začetku predorske cevi.

Predor naj bi bil zvrtan do avgusta 2011, skupna dolžina predora pa bo približno 710 metrov. Vsi navzoči so rudarjem zaželeli, da bi delo v predoru potekalo nemoteno in brez nesreč v želji, da bi jih varovala sv. Barbara.

Foto: člani Prosvetnega društva Sotočje Škofja Loka