Poklon velikima Cirilu in Metodu

Forum slovanskih kultur, Radio televizija Slovenija in Slovenska filharmonija v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo, vabijo na družabno-kulturni večer Poslušajte besedo v Slovenski filharmoniji v torek 9. aprila ob 18.30. Dogodek je poklon velikima Cirilu in Metodu ob 1150-letnici njunega prihoda na Moravsko. Ob tej priložnosti se bodo srečali kulturni ministri več slovanskih držav, članic Foruma slovanskih kultur, ki jih bo gostil slovenski kulturni minister, Uroš Grilc.

„Družabno-kulturni večer Poslušajte besedo je posvečen 1150-letnici prihoda Cirila in Metoda na Moravsko. S svojim delovanjem, slovanskim bogoslužjem, uvedbo glagolice, prvimi slovanskimi knjigami in izvirnimi slovanskimi literarnimi stvaritvami sta zaznamovala evropsko kulturno zgodovino. S tem sta postavila temelje kulturnega razvoja za vse slovanske narode,“ so zapisali v Forumu.

Večer, ki ga zasnoval Drago Jančar, bo potekal v prepletanju glasbe in besed slovanskih Nobelovih nagrajencev za književnost. Nastopajo: Nataša Barbara Gračner, Pavle Ravnohrib in Trobilni orkester RTV Slovenija pod vodstvom Lojzeta Krajnčana.

Celoten program 

Foto: Centro Alleti