Počastitev spomina na pesnika Ivana Hribovška (1923–1945) v Galeriji Repanšek

Galerija Repanšek in Društvo slovenskih pisateljev vabita na počastitev spomina na pesnika Ivana Hribovška (1923–1945), v katerega življenje je močno posegla druga svetovna vojna, v Galeriji Repanšek / Rudnik pri Radomljah, ki bo v petek, 23. junij 2017, ob 18. uri.

Na kresni večer vsaki dve leti, letos bo to že tretjič, v čudovitem okolju Repanškove galerije v Rudniku pri Radomljah počastijo pesnika, v katerega življenje je močno posegla druga svetovna vojna. Pred štirimi leti so se poklonili Kamničanu Francetu Balantiču (1921–1943), pred dvema letoma so počastili spomin pesnika Karla Destovnika Kajuha, ki je bil rojen v Šoštanju leta 1922 in bil v še ne popolnoma pojasnjenih okoliščinah kot partizan ubit leta 1944 v Zavodnju pri Šoštanju. Letošnji kresni večer pa je posvečen pesniku Ivanu Hribovšku.

Gostitelj Janez Repanšek je v Hribovškov spomin ustvaril obeležje, ki ga bo skupaj s člani družine odkril v okviru sedaj že tradicionalnega kulturnega dogodka na kresni večer. Slavnostni govornik bo Ivo Svetina, predsednik Društva slovenskih pisateljev, v kulturnem programu, ki ga je organizirala in vsebinsko zasnovala dr. Marjeta Humar, bodo sodelovali recitator Pavle Ravnohrib, flavtistka Andreja Humar in Mešani pevski zbor Odmev, prireditev pa bo povezoval Tone Ftičar. Hribovškovo poezijo bodo predstavili z nekaj pesmimi, z odlomki iz pisem, njegovo mesto med slovenskimi besednimi ustvarjalci pa z nekaj mislimi literarnih zgodovinarjev.