Po 25 letih Želva v lastne prostore

zelvaV Ljubljani je 23. oktobra 2015 potekalo slovesno odprtje novih poslovnih prostorov invalidskega podjetja Želva. Po skoraj 25 letih delovanja se je tako zaposlenim, varovancem in uporabnikom Želve končno uresničila želja po lastnih prostorih v Ljubljani. Na novi lokaciji so združili številne oddelke, ki so bili prej razmetani po širšem področju mesta, kar predstavlja za podjetje bistveno znižanje stroškov delovanja in optimizacijo delovnih procesov. Častni gost na odprtju je bil župan MO Ljubljana Zoran Janković.

Na otvoritvi novih poslovnih prostorov je direktorica podjetja, Mira Potokar, poudarila: »V podjetju Želva d.o.o. se že več kot dvajset let uspešno ukvarjamo z izvajanjem dejavnosti znotraj zaposlitvene in poklicne rehabilitacije, programov socialne vključenosti, storitvami varstva, vodenja in zaposlitve pod posebnimi pogoji in tako osebam s posebnimi potrebami (predvsem motnjo v duševnem razvoju) in drugim, težje zaposljivim osebam omogočamo usposabljanje ter iskanje novih zaposlitvenih priložnosti. S pridobitvijo novih poslovnih prostorov bomo lahko naša prizadevanja nadaljevali in še nadgrajevali.«

O Želvi

Enote invalidskega podjetja Želva so prisotne v 10 občinah po celotni Sloveniji. Poleg Ljubljane še v Novi Gorici, Škofji Loki, Murski Soboti, Novem mestu, Kočevju, v Višnji Gori, v Ivančni Gorici, Trbovljah in na Igu. Vsak dan v Želvo pride skoraj 500 oseb, 193 zaposlenih od tega 94 invalidov, 142 uporabnikov storitev v Varstveno delovnem centru, 33 jih tudi domuje v naših bivalnih enotah, 161 oseb je vključenih v storitve Zaposlitvene rehabilitacije in socialne vključenosti, 6 oseb je vključenih v zaposlitveni center.