Kavarna Hayek: Luka Mesec in Timmy iz South Parka

Združena levica je na svojem Facebook profilu zapisala: „Prekarno delo, izigravnanje zakonodaje in dumpinške cene v Italiji kot kaže nimajo mesta. Enako bi moralo biti v Sloveniji.“ Zapisano se je nanašalo na odločitev italijanskega sodišča, ki … Beri dalje

Čas je za barve!

Vsi, ki smo Slovenci, demokrati, drugače misleči, strpni do drugih, čeprav se z njimi ne strinjamo, ki prisegamo na meritokracijo in ne na »našizem«, smo zdaj poklicani, da pokažemo svoje barve in da kljub obupnemu nesorazmerju sil, naredimo, kar je potrebno danes storiti. Poklicani smo, da Slovenijo pobarvamo z mavrico pluralnosti.

Islamizacija? Moč krščanskega izročila in svobodne družbe

V pogojih pristne verske svobode druge religije, vključno islam, na dolgi rok tekme s krščanstvom, če za tekmo gre, ne dobijo. Svoboda je zaveznica krščanstva. To je bila globoka intuicija papeža Janeza Pavla II.. Zato se kristjani svobodne družbe in tudi „svobodnega trga“ religij ne smemo bati.

Ne krivite cesarja!

Naša mentaliteta je kot nekakšna kombinacija ponižnosti, podobna tisti, kakršno so ljudje v Sovjetski zvezi izkazovali Čekovcem, in balkanske brezbrižnosti. Takšna kombinacija je v resnici precej plodno gojišče za razrast pajdaških struktur v vseh slojih družbe. Morda bo obsodba Janeza Janše, proces ima indice arbitrarnosti, samovolje in »klanskega« obračunavanja, kaj pospešila nujno potrebno prebujenje in preporod naroda.