Sinoda kot centralni komite?

Za kardinale in škofe se zdi, da so sprejeli papežev poziv na začetku sinode, naj se ne prepustijo logiki zarotništva. Nemška kardinala Kasper in Mueller sta se skupaj z vsemi člani nemško govoreče skupine podpisala pod teze, ki so bile potrjene z več kot dvotretjinsko večino. Zdaj je na vrsti papež in prav bi bilo, da ga podpremo z molitvijo, namesto da z zarotniškimi teorijami begamo brate in sestre v veri.

Sinoda o družini

Debate preteklih dveh let v povezavi s sinodo nakazujejo podobno delitev v katoliški Cerkvi, kot smo jo opazili v »ameriškem« primeru. Ljudje smo navajeni razmišljati po vzorcu črno-belo, prav-narobe, naš-njihov. Psihologi pravijo, da gre za enega od mehanizmov poenostavljanja. Kolikor razumem papeža Frančiška, si prizadeva, da na človeka gleda z Božjimi očmi.

‘Upanje družine’ kardinala Müllerja

Slovenskemu bralcu je po zaslugi založbe Ognjišče postal dostopen prevod intervjuja s kardinalom Gerhardom Ludwigom Müllerjem, prefektom Kongregacije za nauk vere. Tema intervjuja, izdanega v obliki žepne monografije z naslovom Upanje družine, je umeščena v … Beri dalje