Odbor 2014: Zadeve je mogoče izboljšati

Foto: Odbor 2014.
Foto: Odbor 2014.

Tisti, ki bi morali ukrepati proti zlorabam v pravosodju, na čelu s pravosodnim ministrom Klemenčičem, ne storijo ničesar v smeri iskanja odgovornosti. Tudi ne storijo nič v smeri reforme pravosodnega sistema, se pravi uvedbe sprememb, ki bi preprečile podobne zlorabe prava. Počnejo pa nekaj drugega: preganjajo tiste, ki opozarjajo na tovrstne zlorabe – tako so bili sproženi postopki zoper organizatorje shodov Odbora 2014. Na to je na zadnjem shodu pred sodiščem opozoril dr. Matevž Tomšič.

Zadeve je mogoče izboljšati! Zato je vsekakor nujen sprejem ukrepov za zagotovitev javnosti, preglednosti in odgovornosti v slovenskem pravosodnem sistemu, kakršne predlaga Odbor 2014. V Odboru 2014 verjamemo, da kulturen dialog predstavlja pot do iskanja najboljših rešitev, ki bodo imele tudi najširšo podporo v javnosti, zato vas vabimo k preučitvi vsebine paketa pravosodnih sprememb, ki je dostopna na naslednji povezavi: http://odbor2014.si/novice/1093-paket-pravosodnih-sprememb in k posredovanju morebitnih izboljšav na naslov [email protected]

Ker miren, kulturen in dostojanstven upor proti zatiranju svobode in grobemu kršitelju človekovih pravic in svoboščin, predstavlja državljansko dolžnost, vas vljudno vabimo, da se nam danes, 25. februarja 2016, ob 17. uri pridružite na shodu Za vladavino prava pred Vrhovnim sodiščem RS, kjer bodo spregovorili: Nada Brinovšek, Adrijana Kocjančič in Aleš Primc.

Odbor 2014