MMC RTV SLO: Zadel, molil, zmagal – Tavaresev trenutek kariere

“Sanje ekipe, celega Maribora so bile, da enkrat zaigramo v Ligi prvakov. V to sem verjel do konca,” je bil ob uvrstitvi Maribora v Ligo prvakov vzhičen strelec zgodovinskega zadetka Marcos Tavares, ki je zadnje trenutke tekme spremljal kleče ob molitvi na mariborski klopi, potem pa je stekel v objem soigralcev.

Ta trenutek, ta 75. minuta, ko je kapetan streljal “iz prve” in je žoga zletela pod prečko vratarja Craiga Gordona, bo 30-letnega Brazilca spremljal vse življenje, saj je napisal slovensko nogometno zgodovino in drugo uvrstitev v najelitnejše klubsko tekmovanje na svetu.

“Vem, da bo zdaj težko, saj bo vsaka tekma zelo zahtevna, tako da bo treba biti ves čas izvrstno pripravljen. A življenje se mi je spremenilo, ko sem prispel v Maribor, moje srce je v Mariboru. In vsi igralci in klub si zaslužijo to igranje v Ligi prvakov,” je dejal Tavares, ki je v mesto ob Dravi prišel leta 2008 in postal najboljši strelec v zgodovini Maribora.

Ante Šimundža je pred 15 leti dosegel prvi zadetek Maribora v Ligi prvakov, tokrat pa je ekipo s trenerske klopi popeljal v nogometni raj. “To je velik uspeh za vse nas – za klub, za navijače, za mesto Maribor, za celotno Slovenijo. Trdo smo delali za ta korak, nocojšnja zmaga pomeni uresničitev želja in je nagrada za ves trud vseh v klubu. In najlepše darilo za naše navijače, ki nam vedno stojijo ob strani. Velike čestitke ekipi za veliko predstavo! Pričakovali smo takšen Celtic. Vedeli smo, da bodo začeli previdneje in poskušali skozi tekmo dvigniti ritem. Celtic Park je zahtevno gostovanje za vsako ekipo, navijači ustvarjajo pritisk, zato sem verjel, da bodo morali po zmago. Temeljito smo se pripravili na tekmo. Celticu ne ustreza ekipa, ki goji kombinatorno igro. Vršič, Tavares, Ibraimi so oddelali svoje v obrambi in bili nevarni v napadalnih akcijah. Namen smo dosegli, ohranjali smo posest žoge in tako prišli do cilja,” je povedal Šimundža.

Več lahko preberete na MMC RTV SLO.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.